Autor: Informer.rs

05.02.2022.

19:50

Foto: Reuters

Sport

PARTIZAN OVO MORA DA ISKORISTI! Sparta pokazala SLABOSTI! Rival crno-belih doživeo neprijatno IZNENAĐENJE!

Fudbaleri Sparte doživeli su neprijatno iznenađenje na startu prolećne sezone u češkom prvenstvu. Tim iz Praga remizirao je bez golova na gostovanju Češkim Buđevicama, čime su propustili veliku priliku da se još više umešaju u borbu za titulu.

U prilog protivniku Partizana u šesnaestini finala Lige konferencija išao je rezultat njihovog najvećeg rivala i lidera šampionata Slavije, koja doživela šokantan poraz kod kuće od poslednjeplasirane Karvine 0:1.

Inače, Sparta je do ovog meča imala četiri pobede u nizu, jer je prethodno savladala Liberec i Karvinu (sa po 2:1), Bohemijans 5:1 i Hradec Kralove sa 1:0.

Sa druge strane, Partizan je pobedom završio pripreme u Antaliji, pobedivši Dinamo iz Batumija u generalnoj proveri i sa mnogo više optimizma čeka nastavak Superlige u kojoj brani tron, ali i duel sa češkim velikanom koji je na programu 17. februara u Pragu.

Za Spartu su u ovom meču igrali: Holec - Polidar, Celustka, Panak, Vajsner - Saček (65. Pavelka), Krejči - Harašlin (90. Patrak), Dockal (75. Karabec), Pešek (75. Minčev) - Hložek.