Autor: Informer.rs

05.02.2022.

21:45

Foto:

Sport

ZBOG OPTUŽBI ZA NAMEŠTANJE! Aleksandar Mitrović suspendovan na 12 meseci! Još trojica igrača izbačeni iz fudbala na ukupno pet godina

Po dve godine zabrane dobili su Miloš Gardić i Miloš Cvetković, dok su Aleksandar Mitrović Milan Blagojević suspendovani na po godinu dana.

Oni su suspendovani zbog optužbi da su na prvenstvenoj utakmici sa Železničarom (3:2), u Pančevu, obavljali nečasne radnje, odnosno da su nameštali konačan ishod.

Kompleksan slučaj dobio je epilog u prvom stepenu, posle pisanih izjava fudbalera Timoka, tadašnjeg šefa struke Vojkana Rajčića, trenera Gorana Stankovića i predstavnika kluba, Stefana Mladenovića.

U tim iskazima je potpuno jasan zajednički stav, a to je da su imenjaci Miloš Gardić i Cvetković načinili sporan prekršaj.

Gardić je navodno bio inicijator svega, a Cvetković, Mitrović i Blagojević su označeni da su učestvovali u neregularnostima, među kojima se posebno izdvaja treći gol Timoka i "oša i neobjašnjiva reakcija" Miloša Cvetkovića.

Na odluku Disciplinske komisije, s potpisom predsednika Ivana Nikolića, ostavljena je mogućnost žalbe drugostepenom organu.