Autor: Informer.rs

07.02.2022.

22:10

Foto: Reuters

Sport

ŠOK OBRT U NEMAČKOJ! Borusija UKRALA Bajernovog ŠTOPERA!

Nakon "dana žalosti" posle debakla Dortmunda u velikom derbiju protiv Bajern Leverkuzena, napokon dobre vesti za navijače. Milioneri su na zvaničnom sajtu objavili da će od leta žuto-crni dres nositi štoper Bajern Minhena i reprezentativac Nemačke - Niklas Zile!

Snažnom štoperu ugovor ističe na kraju sezone, jasno je stavio do znanja svima u Bajernu da nije raspoložen za produžetak saradnje, a situaciju je iskoristila Borusija i dobila ozbiljno pojačanje za odbranu. 

Menadžer Folker Štrut je već najavio da je Zile već izabrao novi klub i da bi bio vrlo iznenađen ako bi dogovor propao. Samo se do sada nije znalo da je reč baš o Borusiji. Sa druge strane, Karl Hajnc Rumenige istakao je da Zile nije kalibar igrača koji je vredan dresa Bajern Minhena. 

- Problem je što se Zile nikada nije dokazao na toj poziciji. Poredio se sa najboljim igračima u ekipi, a trenutno ne pripada tom društvu. Morao bi da stavi prst na čelo i zapita se malo - istakao je Rumenige. 

Podsećamo, ovo je redak slučaj da neko sa Alinac arene krene bez obeštećenja put Vestfalena, obično je bilo drugačije budući da su tako dres Bajerna oblačili Mario Gece, Robert Levandovski i Mats Humels!