Autor: Informer.rs

08.02.2022.

08:42

Foto: Starsportphoto

Sport

KRAH SUDIJA U SRPSKOM FUDBALU! Sedmorica PALA na ispitu, ne dele pravdu na proleće!

Testovi provere znanja teorije bili su kobni za čak sedmoricu sudija sa liste Superlige Srbije!

Što se tiče iskusnijih arbitara, među onima koji nisu položili nalaze se: Oliver Petrović iz Niša i Matija Olajoš-Nađ iz Subotice. Niko od pomenutih nije ispunio minimum, od 15 tačnih odgovora koji su im trebali za prolaz, pa ih nećemo gledati na premijeri prolećne sezone.

Još gore znanje pokazali su mlađi pomoćnici od starijih kolega, te na startu nastavka takmičenja fudbalske elite neće biti dvojice Nikola - Antića iz Niša i Rijaveca iz Vrbasa, potom Nenada Radoičića, Ivana Krstića iz Beograda i Petra Radića iz Novog Sada.

Da zlo bude veće po njega, Nikola Antić ni tokom leta nije prošao test, zbog čega mu ozbiljno "visi" mesto na spisku arbitara "B" liste.

Inače, testove provere fizičke spremnosti položili su svi kandidati, ukupno njih 49. Sedmorica koja nisu prošla, sledećih 30 dana imaju šansu za popravni, ali ukoliko ponovo padnu, neće ih biti na listi sudija za tekuću sezonu.

Kada se radi o "A" listi, tu nije bilo promena. Svi glavni arbitri su položili oba testa, pa će pravdu deliti 19 sudija, od čega šest u elitnoj i 13 u prvoj grupi. Spisak na "B" listi je sada spao na 25 imena.