Autor: Informer.rs

08.02.2022.

10:02

Foto: Starsportphoto

Sport

ISTORIJA OVO NE PAMTI! Mundijal sve POREMETIO! Pomera se Superliga, PAUZA će biti antologijska!

Tekuća fudbalska godina biće istorijska, jer se prvi put u hronologijii Svetsko prvenstvo održati od novembra do decembra, a ne kao što je bila tradicija tokom leta od juna do jula.

Ovakva odluka prouzrokovaće pomeranja u mnogim nacionalnim prvenstvima, pa tako i u Superligi Srbije.

Prema pisanju "Žurnala", sezona 2022/2023 u srpskoj fudbalskoj eliti počinje 8. jula i završava se 13. novembra, što znači da će za igrače koji ne budu akteri Mundijala uslediti veoma duga pauza, obzirom da se takmičenje nastavlja tek 11. februara naredne godine.

Borba u Superligi Srbije završiće se 21. maja 2023. godine, posle čega slede utakmice baraža za opstanak 27. i 31. maja istog meseca. Finale Kupa Srbije odigraće se 28. maja.

Ranije će početi i kvalifikacije za evropska takmičenja u sezoni 2022/2023. Borba za Ligu šampiona startovaće već 5. jula, a za Ligu Evrope i Ligu konferencije dva dana kasnije. Utakmice će se igrati na svakih sedam dana, do 19. septembra i prvog FIFA termina.

Aktuelna superligaška sezona završava se 28. maja, kada će igrati finale Kupa Srbije, dok se Superliga završava pre tog meča.