Autor: Informer.rs

09.02.2022.

12:33

Foto: Reuters

Sport

MITROVIĆ JE NAJBOLJI NAPADAČ U ISTORIJI! Klinci u LONDONU nose dres SRPSKOG golgetera!

Teško da je Mitrović mogao da zamisli bolju sezonu nakon košmarne prethodne! Srpski napadač dominira u Čempionšipu, stigao je do 30 golova, a tek je prošla polovina i vuče najstariji londonski klub ka povratku u Premijer ligu. 

Mitrović je sinoć sam pobedio Milvol, a trener Lavova Geri Rovet nakon meča je rakao da je Mitrović najbolji špic koji je ikada igrao u Čempionšipu! 

- On je pobednik. Nemilosrdan je. Zna kako da pobeđuje i da se ti momenti računaju. Zbog toga je verovatno najbolji špic koji je ikada igrao u Čempionšipu - rekao je Geri Rovet. 

Srpski napadač je na pet mečeva protiv Milvola postigao šest golova, dakle Mitar baš voli da igra protiv Lavova. 

Brojke mogu da potvrde Rovetovu tezu o "GOAT" tituli za Mitrovića. Srpski golgeter je najčešće postizao golove od igrača koji su odigrali najmanje 100 mečeva u Čempionšipu. Napadač Fulama postigao je 72 na 109 mečeva, dakle, na svakih 117 minuta Mitar zatrese mrežu rivala. 

Informer

Uz to, bivši napadač Partizana postao je tek treći igrač u istoriji koji je stigao do 30 golova u Čempionšipu, a polovina sezone tek je pošla. Rekord može još da naraste i stigne do neslućenih granica! 

Pored toga što je Rovet oduševljen Mitrovićem, društvene mreže danas su preplavljene komentarima na račun srpskog napadača je jedan od navijača Fulama oduševljen je činjenicom da se klinci u zapadnom Londonu šetaju u njegovim dresovima. 

- Fulam je nastariji fudbalski klub iz Londona i sjajno je videti da klinci po zapadnom Londonu nose dres Aleksandra Mitrovića - napisao je jedan od navijača Kolibara. 

Bonus video