Autor: Informer.rs

09.02.2022.

14:10

Foto: Tanjug/AP

Sport

SENEGALCI DONELI PEHAR SAČEKALO IH OGROMNO IZNENAĐENJE! Predsednik najavio POLUFINALE na Mundijalu i podelio PREMIJE! (VIDEO)

Nakon više od dve nedelje haosa Kup afričkih nacija je završen! Senegalci su osvojili "Crni kontinent" po prvi put u istoriji, a Lavovi Tarange juče su se vratili u Dakar gde ih je sačekao ogroman broj navijača kako bi proslavili uspeh! 

Senegalci su već godinama najkopletniji sastav u Africi, ali im je titula izmačinjala svaki put. Situacija se ove godine promenila i Lavovi su šampioni. U Senegalu je proglašen neradni dan, obećane su nagrade za fudbalere i stručni štab, a predsednik države Maki Sal oglasio se i objasnio šta će svaki od njih dobiti. 

Naime, svakog fudbalera i člana stručnog štaba čeka nagrada od 50.000.000 senegalskih franaka što je oko 70.000 evra. Ipak, to nije sve! Svaki od njih dobija u Dakaru besplatan plac od države koji se prostire na 200 kvadratnih metara, ali tu nije kraj nagradama. 

Senegal je pre nekoliko godina počeo izgradnju novog grada Dijamniadioa koji treba da simboliše novu i modernu državu, a upravo su na teritoriji novog grada "krivici" za titulu dobili plac! Dijamniadio je na 30ak kilometara od Dakara, a svaki je dobio plac od 50 kvadratnih metara! 

Predsednik Senegala je potom primio fudbalere, a igračima i selektoru saopštio šta očekuje od njih ukoliko odu u Katar. 

- Ne tražim da osvojite Mundijal, ali polufinale bi trebalo da igrate - jasan je bio Sal. 

Ipak, da bi Senegal stigao do polufinala prvi mora da prođe plej-of gde ga čeka upravo Egipat. Ekipa kojoj su u penal seriji ispred nosa "ukrali" pehar!

Poređenja radi, Italijani su za titulu na Evropskom prvenstvu svakom igraču dali premiju u iznosu od 250.000 evra!