Autor: Informer.rs

09.02.2022.

18:56

Foto: Reuters

Sport

PARTIZANE PAZI - SPARTA GAZI! I to ŠAMPIONA! Česi poslali UPOZORAVAJUĆU poruku u Humsku!

Fudbaleri Sparte plasirali su se u polufinale Kupa Češke, pošto su u velikom derbiju savladali gradskog rivala Slaviju iz Praga na gostovanju rezultatom 2:0 (2:0).

Za razliku od prethodnog prvenstvenog meča protiv Buđevica, u kome su neočekivano remizirali bez golova, Partizanov rival u šesnaestini finala Lige konferencija je delovao mnogo moćnije protiv šampiona.

Sve dileme oko pobednika, Sparta je rešila već do poluvremena, kada je postigla oba pogotka.

Najpre je vezista Ladislav Krejči doveo goste u vođstvo na isteku 10. minutu, pošto je prihvatio centaršut u šesnaestercu i preciznim udarcem poslao loptu od desnu stativu iza golmana Mandousa.

Samo 16 minuta kasnije, prednost protivnika crno-belih je bila udvostručena. I to na kakav način - evrogolom! Jakub Pešek je ispratio precizan centaršut, koji je u šesnaesterac poslao Tomas Vizner i pogodio same rašlje za - 0:2!

Do kraja meča, Sparta je zadržala prednost, a na ruku im je išlo i isključenje Kačarabe zbog drugog žutog kartona u 85. minutu, pa je Slavija završila susret sa desetoricom na terenu.

Sparta je protiv najvećeg rivala u Češkoj igrala u sastavu: Heca - Vizner, Vitik, Čelustka, Suhomel (46. Panak)- Saček, Krejči - Pešek (88. Rineš), Harabec (79. Pulkrab), Hložek (88. Pavelka) - Minčev (63. Harašlin).