Autor: Informer.rs

10.02.2022.

16:11

Foto:

Sport

DIREKTOR MILANA PROGOVORIO O LAZETIĆU! Prvo da podigne kondiciju, pa onda...

Rivala kojeg je u 24. minutu načeo Rafael Leao dotukao je sa dva brza gola u završnici prvog poluvremena Olivije Žiru.

Iskusni napadač je potvrdio klasu, a Milan je rasterećeno ušao u nastavak utakmice. Piol je imao priliku da promeša karte i odmori neke od važnih igrača uoči narednih izazova, ali nije uveo Marka Lazetića.

Odluka stratega da 15 minuta pre kraja utakmice priliku u napadu pruži Danielu Maldiniju samo je potvrdila reči direktora Federika Masare. Sportski direktor Milana je uoči televizijskog prenosa četvrtfinala Kupa Italije bio gost u studiju gde je govorio o brojnim temama, među kojima je bio i Lazetić. 

- Koji je igrač Lazetić? On je mlad dečko sa jakim potencijalom i imamo mnogo vere u njega. Ipak, moramo da budemo svesni da je to dečak koji mora da se prilagodi drugačijem šampionatu tako da ne smemo da povećavamo pritisak. Očekivanja od njega su prevelika. Ima kvalitete i uvereni smo da će moći da da svoj doprinos, ali su potrebni strpljenje i mir. Trenira, ali sa druge strane treba imati na umu i da je došao iz pauze u prvenstvu tako da mora prvo da podigne kondiciju. Biće vremena i prostora i za njega-  kazao je Masara.

Milan i Inter prvi su polufinalisti Kupa Italije ove sezone, a gradski rivali biće konkurenti i za titulu gde je ozbiljnu kandidaturu uz njih istakao i Napoli.