Autor: Informer.rs

10.02.2022.

17:37

Foto: Starsportphoto©

Sport

SPASIĆ I BASLIMI DVE GODINE IZBAČENI IZ FUDBALA! Disciplinska komisija donela DRAKONSKE mere!

Doskorašnji predsednik sudija istočnog regiona i direktor Proletera u narednih 12 meseci neće smeti da bude angažovan u fudbalskim oslovima. Prvostepeni organ kaznio je Ninoslava Spasića po prijavi Dejana Filipovića, prvog čoveka Sudijske komisije FSS. U spornim istupima, on se bavio platama funkcionera FSS-a, zamenika predsednika Nenada Bjekovića, generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, počasnog predsednika Tomislava Karadžića i prvog čoveka Sudijske komisije Dejana Filipovića, u svetlu odluke Izvršnog odbora o dodeli novčanih sredstava regionalnim savezima.

Pre tri dana na teret Spasića stavljeno je iznošenje neistina na račun organa, tela i rukovodstva srpskog fudbala. Komisija je više putva utvrdila povredu Odluke o etičkom kodeksu i standardima ponašanja.

- Spasić nije promovisao javni interes, zvanične stavove i interese FSS i njegovih članova. U javnosti je zlonamerno i neistinito prikazivao činjenice i posebno istupao u oblastima za koje nije nadležan, van granica ovlašćenja. Promovisao je lične interese zbog pribavljanja koristi, odnosno nanošenjem štete FSS i članovima - objašnjeno je u odluci. 

Informer

Istovetno je sankcionisan i Asmir Bislimi, direktor Proletera, takođe, zbog izjava u sredstvima javnog informisanja. Obrušio se na Aleksandra Pivića, direktora Super i Prve lige Srbije, posle odluke da meč Proletera i niškog Radničkog registruje službenim rezultatom 0:3.

Obojica „prestupnika“, Ninoslav Spasić i Asmir Bislimi, imaju pravo žalbe drugostepenom organu FSS.