Autor: Informer.rs

13.02.2022.

11:54

Foto: Starsportphoto

Sport

O njima BRUJI SVET, A PARTIZANOVCIMA MILO OKO SRCA! Deca crno-belih BRUTALNA U FEBRUARU!

Širom Evrope, ali i sveta govori o fenomenalnim igrama srpskih napadača. Skupoceno pojačanje Juventusa, Dušan Vlahović, u samo dve utakmice u dresu italijanskog giganta dokazao je da je nebo granica za njega sa svega 22 godine!

Sa druge strane, Aleksandar Mitrović nastavio da ispisuje istoriju Čempionšipa, pa se o ubojitom navijači Fulama govori i dalje od Ostrva, ali to nije sve!

Informer

 

Đorđe Jovanović i Ivan Šaponjić, koji su takođe fudbalsko znanje sticali srpskom velikanu blistali su ovog meseca u Izraelu, odnosno Slovačkoj! 

Nema sumnje da najviše pažnje, zasluženo, ima Dušan Vlahović koji je najbolji strelac Serije A! Postigao je ubojiti špic pogodak za pobedu (1:0) protiv Verone, a obezbedio je Juveu prolaz u Kupu Italije protiv Sasuola. Udarac Vlahovića u završnici četvrtfinalnog duela je zakačio i prosledio u sopstvenu mrežu, pa je  Srbin i postao junak. Centarfor Fulama Aleksandar Mitrović sa 31 golom u dosadašnjem delu sezone gura svoju ekipu ka Premijer ligi i ispisuje istoriju Čempionšipa!  On se izjednačio na večnoj listi golgetera sa najboljim bilansom u jednoj sezoni! Naime, (još uvek) aktuelni rekorder je Toni Ajvan koji je prošle sezone postigao isti broj golova za Brentford, ali kako je ovaj klub u elitnom rangu, a srpski golgeter ima još 16 utakmica do kraja trke i veliku šansu da postane apsolutni kralj strelaca "najbolje druge lige na svetu" u jednoj sezoni.

Informer

 

Doskorašnja devetka Čukaričkog, ponikla u Partizanu, Đorše Jovanović, zabilstao je na prvom zvaničnom izazovu u dresu Makabija iz Tel Aviva i golom samo sedam minuta nakon ulaska u igru donela trijumf (1:0) protiv Kirjat Šmone, a nakon toga je golom i na drugom susretu u velikom derbiju Tel Aviva nad Hapoelom (3:2) bio strelac pobedonosnog gola!

Informer

 

Četvrti biser beogradskog tima, Ivan Šaponjić je takođe imao zapažen debi! On je godinama bio zanemaren u Atletiko Madridu, a odmah po dolasku u Slovačku golom i asistencijom uveličao je ubedljivu pobedu Slovana iz Bratislave nad Senicom (5:0).  

Informer

 

Sprski navijači se raduju kao i oni u Italiji, Engleskoj, Izraelu i Slovačkoj, a nema sumnje da  selektor Dragan Stojković pred Svetsko prvenstvo u Kataru zadovoljno trlja ruke!