Autor: Informer.rs

17.02.2022.

13:22

Foto: printscreen

Sport

HAOS, SPORNI PENALI NA MARAKANI, TUČA, LASERI, EKSPLODIRALE SU DRUŠTVENE MREŽE! Evo šta kažu iz Sudijske komisije FSS! (VIDEO)

Zvezda je pobedila posle penala, nakon 90 minuta igre nije bilo golova. Ali, u prvom planu bili su Milan Borjan i napadač Radničkog iz Niša Nikola Štulić, te tuča igrača dva tima nakon što je utišao navijače posle gola.

Bruje društvene mreže o spornim situcijama tokom penal serije. Posebno o odbranama golmana crveno-belih, bilo ih je četiri, a navodno su bile sporne.  Odbranio je penale Vujadinoviću, Mladoviću, Živojinoviću i Mitroviću, ali su društvene mreže preplavili snimci na kojima se vidi da Borjan nije to činio na ispravan način.

Kako kažu pravila FIFA-e, u trenutku kada fudbaler šutira penal, golman mora makar jednim delom stopala da ostane na liniji, ne sme da se kreće unapred pre nego što lopta krene prema njemu. Na snimcima se vidi da Borjan to pravilo ne poštuje.  i dva puta pravi iskorak koji, u ovom trenutku, pravi odlučujuću prednost.

Informer

Nikola Štulić

Takođe, navijači su u više navrata tokom izvođenja penala laserima ometali goste, na šta je kod prvog penala reagovao prvi izvođač Nikola Vujadinović. Požalio se sudiji Marku Srećkoviću da su mu laseri upereni u oči, sudija je samo slegnuo ramenima i pristupilo se izvođenju penala.

Odgovore smo potražili u Sudijskoj komisiji, ali predsednik Sudijske komisje FSS Dejan Filipović kaže da ne sme da komentariše dešavanja sa Marakane.

- Ne smem ništa da vam lažem. Po UEFA konvenciji nemamo pravo da se oglašavamo tokom sezone. Striktno nam je zabranjeno, potpisnici smo konvencije i moramo toga da se pridržavamo - rekao je za Informer Dejan Filipović, nije vredelo naše insistiranje:

- Znate da od početka sezone nisam nijednu odluku komentarisao, neću ni ubuduće. Samo smo dali izjavu o VAR-u da nije radio tahnički na meču Zvezda-Čukarički. Strogo nam je zabranjeno da pričamo, u obavezi smo to da poštujemo - bilo je sve što je rekao Filipović.

Informer

 

Borjan je u prvoj seriji, kada je šutirao Vujadinović u trenutku kada crnogorski fudbaler dolazi do lopte, već bio ispred svoje linije, a onda je odbranio udarac. 

Potom je u četvrtoj seriji, kada je šutirao Viktor Živojinović, Borjan napravio iskorak sa linije, koji nije po pravilima.

U šestoj seriji kada je na red došao Stefan Mitrović, kapiten Zvezde je stajao u golu, što nije dozvoljeno prema pravilima. 

Pogledajte! Inače, VAR nije dostupan u ovoj fazi takmičenja, a što se tiče sudija, nisu mislili da je bilo spornih situacija tokom penal serije.