22.02.2022.

13:29

Foto: Starsportphoto

Sport

Ljubinko Drulović za Informer: Zvezda ili Partizan - godinama je isto! Kad bi se neko UMEŠAO...

Reprezentacija je izborila plasman na Svetsko prvestvo, a Crvena zvezda i Patrizan proleće u Evropi, a potom su crno-beli pobedom na Sprtom (1:0) u prvom meču nokaut faze Lige konferencije doneli Srbiji vredne bodove za 11. mesto na UEFA rang listi. 

Srbija će imati dva predstavnika u Ligi šampiona u sezoni 2023/24. Klub koji završi sezonu na vrhu Superlige u sezoni 2022/23 ići će direktno u Ligu šampiona, a drugoplasirani će u kvalifikacije.

Tri ekipe bi išle u kvalifikacije za Ligu Evrope u sezoni 2023/2024. Srbija je na UEFA-inoj lestvici prestigla Ukrajinu, koja više nema predstavnika u Evropi.

Informer

Informer

 

- Prošla godina je bila izuzetno dobra, nadam se da će biti i ova. Zvezda i Partizan igraju u Evropi, reprezentacija je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo. Tako treba da nastavimo, da idemo u istom smeru, kako naši klubovi tako i reprezentacija Srbije. Jedino tako možemo da se vratimo gde nam je mesto, da budemo među najbolji evropskim i svetskim ekipa, što se reprezentacije tiče - kazao je za Informer Ljubinko Drulović.

Drulović ističe uspeh reprezentacije Srbije koja će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Mislim da je uspeh reprezentacije na prvom mestu. To se mnogo gleda, znam iz iskustva, dok sam bio u inostranstvu. Primer je Hrvatska! Uvek su govorili, Hrvati su drugi, Hrvati su drugi...Tako automatskli skače cena, ne samo igračima nego i trenerima, svim ljudima koji su u fudbalu.

Informer

 

- Uspeh reprezentacije je izuzetno važan, jer se kroz tu prizmu mnogo toga gleda. Naravno i uspeh klubova u Evropi, to donosi više novca, daju motiv i drugim klubovima da naprave nešto. Pored Zvezde i Partizana, nadam se da će i drugi klubovi više investirati, pre svega u infrastrukturu, za neke buduće generacije. Imamo šansu da posle Lige šampiona uđemo i u Ligu Evrope, Ligu konferencija, da imamo što više predstavnika.

Žali Drulović što naša dva najveća kluba nemaju konkurecniju u Srbiji.

- Šteta je što nemamo još neki klub koji može da uđe u trku sa Zvezdom i Partizanom. Godinama je istom, ili Zvezda ili Partizan. Bilo bi zanimljivo za srpski fudbal kada bi još neko imao taj kapacitet da se umeša u borbu za titulu. Videćemo, možda u budućnosti to budu Vojvodina, TSC, Radnički... Ali, nemoguće je odmah napraviti jaku ekipu, potrebno je vreme kako biste napravili kvalitetan tim, koji bi mogao da bude konkurentan Zvezdi i Partizanu - istakao je Ljubinko Drulović.

Bonus video