Autor: Informer.rs

22.02.2022.

18:29

Foto: reuters

Sport

BIVŠI DIREKTOR BARSE OTKRIO: Hteli smo VLAHOVIĆA pre dve godine, ALI...

Povratak Đoana Laporte u predsedničku fotelju Barselone je zaustavio posrnuće kluba i počele su da se dešavaju pozitivne stvari.

Bivši tehnički sekretar Ramon Planes je u razgovoru za italijanske medije otkrio neke zanimljive stvari iz njegovog mandata.

Informer

Dok je Vlahović nosio dres Fiorentine bio je na meti mnogih klubova, pa i Barse

- Lautaro Martinez je bio jako blizu Barselone. Pregovori su se vodili pre početka pandemije. Održali smo brojne sastanke sa njegovim agentima i direktorima Intera sa kojima smo inače u dobrim odnosima. Onda je došla pandemija i situacija se promenila jer se i fudbal ekonomski promenio- rekao je Planes.

Na pitanje da li je Barselona želela da dovede Dušana Vlahovića i Manuela Lokatelija, odgovorio je potvrdno:

- Razmišljali smo o obojici. Dušan Vlahović je veoma jak igrač. Hteli smo da ga pozajmimo pre dve godine. Pokušavali smo ali nije bilo izvodljivo. Manuel Lokateli je igrač Barseloninog stila. Eksplodirao je u Sasuolu. Bili smo blizu i njegovog dovođenja ali je Juventus jak klub koji ima posebne afinitete prema domaćim igračima i na kraju je odlučio da ode kod njih.

Informer

 

Planes je uveren da je Barselona danas sa novom upravom na dobrom putu.

- Barselona je u procesu rekonstrukcije sa mladim igračima. Ceo svet je znao da će ovaj momenat da dođe i da će biti težak. Istina, nisam očekivao da će Leo Mesi otići ovako brzo. Mislio sam da će da ostane u klubu bar još dve godine. Otišao je prošlog leta i za Barselonu je ovo sada bolan period. Ipak, sve je lakše sa ovom novom generacijom igrača i ljudi u klubu. La Masija je fabrika iz koje su kroz istoriju izlazili mnogi vrhunski igrači. Sada se vidi da Barselona ima veličanstvenu novu generaciju mladih igrača.

Upozorio je i Juventus da ga večeras ne čeka lak posao.

- Viljareal je klub koji vodi najbolju sportsku politiku poslednjih godina. Čak su osvojili i Ligu Evrope. Imaju veoma moćnog vlasnika koji sve dobro kontroliše. Biće to težak rival za Juventus.