Autor: Informer.rs

23.02.2022.

20:00 >> 23:00

Foto: Tanjug

Sport

TADIĆ VODI AJAKS KA ČETVRTFINALU! Evrogol Srbina u Lisabonu, Elanga SPASIO Matićev Junajted! (VIDEO)

Fudbaleri madridskog Atletika i Mančester Junajteda odigrali su nerešeno u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona 1:1 (1:0).

Atletiko je poveo već u 7. minutu, kada je Žoao Feliks iskoristio lošu reakciju Megvajera i udarcem od stative savladao nemoćnog De Heu.

Pokušavali su gosti posle toga iz kontri da ugroze gol Madriđana, ali su defanzivci Jorgandžija uspešno odolevali svim naletima Crvenih đavola.

U nastavku je Mančester iz prvog šuta u okvir gola izjednačio u 80. minutu preko rezerviste Elange, kome je loptu u prazno poslao Bruno Fernandeš - 1:1, pa ovaj rezultat daje veliku prednost Junajtedu prede revanš na Old Trafordu 15. marta.

ATLETIKO - MANČESTER JUNAJTED 1:1 (1:0)

Strelci: Feliks 7. - Elanga 80.

Stadion: Vanda Metropolitan.

Sudija: Ovidiju Hategan (Rumunija)

Žuti kartoni: Erera, Reinildo, Ljorente, Himenez - Šo, Lindelof, Rašford, Fred,Tales

ATLETIKO: Oblak - Vrsaljko, Himenez, Savić, Reinildo - Ljorente, Erera, Kondogbija, Lodi (75. Lemar)- Korea, Feliks (75. Grizman). Trener: Dijego Simeone.

MANČESTER JUNAJTED: ​De Hea - Lindelof (66. Van Bisaka), Varan, Megvajer, Šo (66. Tales) - Pogba (66. Matić), Fred - Rašford (75. Elanga), Fernandeš, Sančo (83. Lingard) - Ronaldo. Trener: Ralf Rangnik.

Sa druge strane, Benfika i Ajaks su u Lisabonu odigrali spektakularnih 2:2 (1:2).

Već do 29. minuta pala su tri gola, a goste je u vođstvo doveo Dušan Tadić. Kapiten Srbije i Kopljanika je sjajnim udarcem posle centaršuta Mazrauija zatresao mrežu domaćina.

Samo osam minuta kasnije lisabonski Orlovi su izjednačili, zahvaljujući nespretnom Aleu. Najbolji strelac Ajaksa je loše odreagovao i savladao svog golmana za 1:1.

BENFIKA - AJAKS 2:2 (1:2)

Ale ag 26, Jaremčul - Tadić 18, Ale 29.

Stadion: La Luž

Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Žuti kartoni: Nunjez, Ramos, Jaremčuk - Mazraui, Berghujs, Antoni

BENFIKA: Vlahodimos - Žilberto (90. Gonzaleš), Otamendi, Vertongen, Grimaldo - Silva, Fajgl, Tarabt (85. Tarabt), Everton (62. Jaremčuk) - Nunjez (90. Lazaro), Ramos. Trener: Verisimo.

AJAKS: Pasver - Mazraui (90. Renš), Timber, Martinez, Blind (73. Taljafiko) - Edson Alvarez, Berghujs, Gravenberh (73. Klasen) - Antoni, Ale, Tadić. Trener: Ten Hag.

Trebalo je 180 sekundi prvom golgeteru grupne faze takmičenja Lige šampiona da ispravi načinjenu grešku i u 29. minutu nadmudri odbranu Benfike, donevši Ajaksu novo vođstvo od 1:2.

Konačnih 2:2 postavio je Jaremčuk u 72. minutu, samo deset minuta pošto je kročio na teren upisao se u strelce i doneo kakvu-takvu nadu Portugalcima pred revanš na "Johan Krojf areni".

TOK MEČA

Kraj na Vanda Metropolitanu, Mančester je izbegao poraz, iako je Atletiko zaslužio večeras da trijumfuje. Kraj i na Lužu.

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Madridu.

87. minut - Žuti karton za Antonija iz Ajaksa.

87. minut - Korner za Atletiko izveo je Lemar, a Grizman pogodio prečku sa nekoliko metara iskosa! 

82. minut - Umesto Džejdona Sanča, na terenu je Džesi Lingard. U međuvremenu Ljorente je dobio javnu opomenu, a potom Himenez i Teles.

80. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Junajted je izjednačio, Elanga je strelac - 1:1!!!! Sjajno je Bruno poslao loptu u prazan prostor Elangi, koji je istrčao pred Oblaka i sigurno izvršio egzekuciju za izjednačenje!!!! Iz prvog šuta u okvir gola, Mančester je postigao pogodak!

79. minut - Očajan slobodnjak Ronalda otišao je preko gola.

76. minut - Faul Koreee nad Fredom pred samim šesnaestercem, Ronaldo je uzeo loptu.

75. minut - Izmena u Mančesteru, Elanga umesto Rašforda, u Atletiku Lodi i Feliks izlaze, na terenu su Lemar i Grizman. Žuti karton za Ljorentea.

72. minut - GOOOOOOOOL!!!! Benfika je izjednačila preko Jaremčuka, samo deset minuta mu je bilo dovoljno od ulaska da postigne gol - 2:2. Sudija Vinčić je gledao VAR i posle odgledanog snimka pokazao na centar.

73. minut - Fredov centaršut je bio lak plen za Oblaka.

69. minut - Prilika za Benfiku, Ramos je sa ivice šesnaesterca oprobao šut, koji je otišao visoko preko prečke.

72. minut - Erera je izveo peti korner za Atletiko, Feliks je pokušao u kaznenom prostoru makazicama, ali veoma neprecizno.

67. minut - Tražila je Benfika penal, smatrajući da je neko od igrača Ajaksa nepropisno startovao u šesnaestercu, Vinčić je pokazao da je sve bilo ispravno i igra se nastavila.

64. minut - Na Lužu šansa za Ajaks, Mazrauji je odlično reagovao na centaršut i gađao donji desni ugao, ali je Vlahodimos sjajno intervenisao i spektakularnom odbranom sačuvao Benfiku u životu.

66. minut - Rangnik sprema trostruku izmenu, na teren će i Nemanja Matić. Van Bisaka menja Lindelofa, Matić umesto Pogbe, a Teles je zamenio Šoa.

Informer

 

62. minut - Izmena u Benfiki, umesto Evertona ulazi Jaremčuk.

61. minut - U Portugaliji je Nunjez šutirao sa ivice kaznenog prostora, tik pored desne stative.

63. minut - Žuti karton za Reinilda, posle faula nad Pogbom.

62. minut - Grub start Freda nad Feliksom, sudija mu je progledao kroz prste i oprostio karton.

61. minut - Korea je bio u šesnaestercu, šutirao, ali je izblokiran.

60. minut - Žuti karton je dobio i Lindelof iz Mančestera, jer je rukama zaustavio Feliksa.

55. minut - Benfika je pokušala preko Evertona, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, međutim, zadnja linija Ajaksa je intervenisala i izblokirala njegov šut.

53. minut - Benfika pritiska Ajaks, Kopljanici se odlično brane.

50. minut - Požuteo je Luk Šo u Mančesteru, Portugalci imaju i Ramosa u Vinčićevoj beležnici.

50. minut - Mančester je bio u napadu Bruno Fernandeš, ali je očajno centrirao i šansa da se ugrozi Oblak je propala.

49. minut - Novi korner za Atletiko izveo je Erera, odbranio se Junajted. Na Lužu je požuteo Nunjez.

Informer

Tekst potpisa

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme i u Portugaliji.

47. minut - Korner za Atletiko izveo je Erera, a Ljorente sa 17 metara neprecizno tukao daleko pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Vanda Metropolitanu.

Mančester Junajted za 45 minuta nije uputio šut u okvir Oblakovog gola.

KRAJ POLUVREMENA U ŠPANIJI. U Portugaliji se igra još minut. Završeno je i na Lužu vođstvom Ajaksa 1:2.

45. minut - Prvi žuti i na Vanda Metropolitanu, Erera je požuteo.

45. minut - Kakva šansa za Atletiko, posle centaršuta Šime Vrsaljko je udarcem glave iz blizine pogodio prečku, Madriđani su imali zicer za 2:0!!!!! Koliko sreće sada za Junajted.

45. minut - Novi žuti karton za igrače Ajaksa, posle Mazrauija, u beležnici Vinčića našao se i Berghujs.

43. minut - Napada Benfika, Silva je pokušao da se izbori za poziciju, prošao je čuvara, ali i napravio faul u napadu.

39. minut - Splasnuo je tempo na Vanda Metropolitanu, Atletiko drži loptu i pokušava da napada, dok Junajted vreba šansu iz kontri. U Portugaliji, Mazraui je pokušao šutem po sredini golam ali je Vlahodimos sjajno intervenisao.

35. minut - Buni se Kristijano, tražio je prekršaj i ušao u polemiku sa sudijom Hateganom, koji mu je zapretio da će za sledeći prigovor dobiti javnu opomenu.

31. minut - Centaršut Lodija iz slobodnog udarca nadomak šesnaesterca, Mančester se odbranio, na drugoj strani Ronaldo je napravio faul u napadu.

29. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL u Portugaliji - 1:2! Sebastijan Ale je ispravio greh od malopre i doveo Ajaks u novo vođstvo, sada mu je lakše posle postignutog autogola, jer Kopljanici imaju kapitalnu prednost! Kakva goleada na Lužu, a tek je 29 minuta prošlo!

24. minut - Novi GOOOOOOOOOOOL na Lužu!!! Tačnije autogol, Benfika je došla do izjednačenja, pošto je najbolji strelac Ajaksa Sebastijan Ale poslao loptu u svoju mrežu i nadmudrio Pasvera - 1:1.

18. minut - GOOOOOOOOOOOOOL na Lužu, strelac je Dušan Tadić! Kapiten Srbije je sjajno pogodio desne rašlje, posle asistencije Mazrauija!!!! Ajaks vodi protiv Benfike 0:1!

13. minut - Preti Junajted, Rašford je bio u prodoru i vratio loptu Brunu Fernandešu koji je šutirao sa nekih 18-19 metara, ali je izblokiran i Mančester je dobio korner. Šo je ubacio, a Himenez očistio loptu i otklonio opasnost.

9. minut - U Portugaliji Benfika napada, Darvin Nunjez je konstantna opasnost po gol Ajaksa, najpre je centrirao, a odbrana gostiju intervenisala, da bi zatim pokušao u solo prodoru, ali mu je zadnja linija Holanđana oduzela loptu.

7. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Atletiko Madrid vodi 1:0, Žoao Feliks je probio odbranu Junajteda već posle sedam minuta, odreagovao na oštar centaršut Lodija i od stative smestio loptu u mrežu! Madriđani su u velikoj prednosti!!!!

5. minut - Sada je šut oprobar Žoao Feliks, Atletiko ponovo preti, ipak, dosta slabo od strane napadača Madriđana.

3. minut - Na Lužu Benfika preti, Pasver je odbranio pokušaj glavom Vertongena po sredini gola.

3. minut - Korner za Atletiko izveo je Erera, ali Megvajer je to glavom očistio, posle greške Fernandeša Kondogbija je probao, međutim, izblokiran je.

1. minut - Krenuo je i duel Atletiko - Mančester

1. minut - Počeo je meč u Portugaliji.

20:55 Utakmice počinju za pet minuta.

20:50 Sve oči večeras biće uprte u Kristijana Ronalda, koji se vraća u Madrid.

20:46 Najveću opasnost po odbranu Benfike predstavljaće napadač Ajaksa Sebastijan Ale, koji je bio najefikasniji strelac takmičenja u grupnoj fazi, pošto je postigao 10 golova!

20:42 U meču Portugalaca i Holanđana biće ispisana istorija! Naime, fudbaler Ajaksa Dejli Blind upisaće 43. meč u Ligi šampiona u dresu Kopljanika, po čemu će postati rekorder gostujućeg tima kada se radi o nastupima u najelitnijem klupskom takmičenju.

20:32 Benfika i Ajaks su često odmeravali snagu u Ligi šampiona, poslednji put bilo je to pre četiri godine u grupnoj fazi.

Na stadionu gde će se večeras odigrati meč te 2018. nije bilo pobednika (1:1), a jedini gol za Kopljanike dao je kapiten Holanđana i reprezentacije Srbije Dušan Tadić, dok je za Portugalce strelac bio Jonas. Pre toga, na Johan Krojf areni Ajaks je slavio u poslednjim sekundama sa 1:0, golom Mazrauija.

Navijačima holandskog kluba je, ipak, ubedljivo najdraža ona pobeda iz 1972. godine u polufinalu Kupa Evropskih šampiona, kada su Kopljanici slavili sa 1:0 i posle revanša u kome nije bilo golova, prošli u finale, a potom i osvojili "ušati pehar" trijumfom od 2:0.

Dvostruki strelac u tom meču bio je legendarni Johan Krojf, po kome stadion gostujućeg tima danas nosi naziv.

20:28 Menadžer Junajteda Rangnik ostavio je na klupi Van Bisaku i Daloa, a uz desnu aut-liniju će štoper Viktor Lindelef. Nasupror tome, šef struke Atletika Dijego Simeone izostavio je iz startne postave Urugvajca Luisa Surazea i u špicu uvrstio Koreu i Feliksa.

20:15 UEFA je podsetila i na sve golove Kristijana Ronalda u osmini finala Lige šampiona, koje je postizao tokom karijere.

20:07 Atletiko Madrid i Mančester junajted se nikada nisu u prošlosti sastajali u najelitnijem klupskom takmičenju.

20:00 Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmica osmine finala Lige šampiona između madridskog Atletika i Mančester junajteda, odnosno, Benfike i Ajaksa iz Amsterdama.