Autor: Informer.rs

28.02.2022.

16:07

Foto: Starsportphoto©f

Sport

SRUŠIO JE ZVEZDU, DINAMO I REAL, A SADA UZIMA PUŠKU U RUKE! Trener ŠERIFA otišao u VOJSKU i spreman je za NAPAD na Rusiju! (FOTO)

Ukrajinski trener Jurij Vernidub bio je totalni anonimus za većinski deo Evrope. Srpski fudbal ga je upoznao, nažalost, posle pobede Šerifa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde, a ostatak Starog kontinenta tokom grupne faze elitnog takmičenja. 

Vernidubova četa je u plej-ofa pregazila zagrebački Dinamo, ali ni tu nije bio kraj njihovih čuda! Šerif je slavio u prvom kolu grupne faze Lige šampiona protiv Šahtjora i taman kada se činilo da je došao kraj njihovom nizu, Moldavci su režirali jedno od najvećih iznenađenja u istoriji najjačeg klupskog takmičenja. 

Uspeo je Šerif na Santijago Bernabeu da savlada madridski Real sa 2:1, a u konkurenciji Blankosa, Šahtjora i Intera stigne do trećeg mesta i plasmana u nokaut fazu Lige Evrope. Ipak, njihovom putu došao je kraj u Braginom "Kamenolomu" posle penal-lutrije, a Jurij Vernidub se posle povratka u Moldaviju spakovao i krenuo put Ukrajine! 

- Imam ženu, dvoje dece, dvoje unučadi, braću i sestre, sve što želim je da ih rat ne dotakne. Čim stignem u Moldaviju zamoliću ljude iz kluba da me puste da odem kući kod svoje porodice. Moram da budem tamo ako im zatreba pomoć. Ponosan sam na ljude koji brane našu zemlju - rekao je Vernidub posle poraza od Brage. 

Četiri dana kasnije, Vernidub se vratio u Ukrajinu, zadužio ratnu opremu i pridružio se sportistima koju se kao kao dobrovoljci priključili oružanim snagama te zemlje!