Autor: Informer.rs

03.03.2022.

20:11

Foto: Tanjug/AP

Sport

SRBIJO, PONOSNA BUDI! Tadić je LJUDINA, Holanđani su POLUDELI za njim!

Mnogi su smatrali da je povratak u Holandiju iz Premijer lige korak nazad, ali ne i Dušan Tadić. Srpski "mađioničar" rešio je da napusti Sautempton i zaduži dres Ajaksa, upravo taj potez ispostavio se kao momenat karijere za aktuelnog kapitena Kopljanika! 

Nema potrebe trošiti reči na fudbalske kvalitete Dušana Tadića, a u poslednje vreme iz Holandije stižu hvalospevi na račun karaktera srpskog fudbalera. Poslednji u nizu izrekao je Jurien Timber, mladi štoper Ajaksa koji je oduševljen činjenicom da deli svlačionicu sa kapitenom Srbije. 

- Kada si mlad igrač, divno je imati nekoga kao što je Dušan Tadić svaki dan blizu sebe. On je veoma posvećen, kao da je savetnik, pomaže saigračima uvek kada je potrebno. Isto kao što sam u reprezentaciji Holandije imao Virdžila van Dajka i Stefana de Fraja uz sebe. Takvi igrači mi mnogo znače, uz njih možeš mnogo da naučiš - rekao je Timber. 

Informer

Timber ima samo 20 godina, a do prve postave se probio još 2019, kroz omladinsku školu Kopljanika. Ove sezone dobio je ogroman prostor kod Erika Ten Haga i iskoristio ga na najbolji mogući način. 

Podsećamo, Ajaks večeras od 20 časova dočekuje AZ Alkmar u polufinalu holandskog Kupa, a bolji iz tog duela će u finalu igrati protiv PSV Ajndhovena.