04.03.2022.

19:12

Foto: Starsportphoto

Sport

POTVRĐENO! Novi Pazar na Marakanu stiže bez pola tima

- Podigli smo se igrački, što nije rezultatski ispraćeno. Nije upitno da je Crvena zvezda veliki favorit, ali je naša profesionalna obaveza da damo više od maksimuma. Tako je bilo i protiv Radničkog 1923. Žao mi je zbog poraza od Kragujevčana, a navijačima bih zahvalio na podršci - rekao je Sivić.

On je Sportskom društvu Crvena zvezda čestitao 77. rođendan.

Uoči 26. kola Super lige Srbije, beogradski crveno-beli su drugoplasirani na tabeli sa 66 bodova, dok je Novi Pazar na poslednjem, 16. mestu i ima 18 bodova.

Sivić zbog ugovornih obaveza ne računa na Ibrahima Mustafu, koji je pozajmljen upravo od Crvene zvezde, kao i na Filipa Pavišića zbog isklučenja u duelu s Radničkim 1923.

- Problema ja mnogo. Povredili su se Stefan Dimić i golman (Luka Kukić), a jedan igrač ima visoku temperaturu. Izostaće petorica startera. To je prilika za momke koji čekaju šansu i koje za kratko vreme nisam stigao najbolje da upoznam - naveo je Sivić.

Informer

Tomislav Sivić

- Ostalo je još 12 utakmica i u opticaju je 36 bodova. Iako deluje da nema nade, još možemo da sačuvamo superligaški status. Potrebno je da budemo jaki i da izdržimo. Iz krize se izlazi jedino radom i ozbiljnošću - dodao je on.

Napadač Pazaraca Luka Ratković ocenio je da njegov tim može do pozitivnog ishoda protiv Crvene zvezde, ako svi odigraju maksimalno odgovorno, hrabro i koncentrisano.

- Neka bilo ko postigne gol, samo da ostvarimo rezultat. Ne treba trošiti reči o rivalu, ali spremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Bodovi su nam preko potrebni. Dobili smo zadatke. Znamo šta da radimo na terenu, shodno situaciji i okolnostima - kazao je Ratković.

Crvena zvezda i Novi Pazar igraju u nedelju od 16.15 na stadionu "Rajko Mitić".