Autor: Informer.rs

06.03.2022.

14:03

Foto: Tanjug

Sport

HOLANĐANIN ZAGRMEO PRED DOLAZAK ZVEZDE! Rendžers se NAOŠTRIO za crveno-bele!

U reprizi Kupa evropskih šampiona 1991. i kvalifikacija za Ligu šampiona 2007. srpski i škotski šampion će se sastati posle tačno 15 godina.

Na proslavi 150. rođendana, Rendžers je na jedvite jade pobedio Aberdin u škotskoj Premijer ligi, a Policajce je spasio Kemar Ruf, koji je u igru ušao nekoliko minuta pre postignutog gola.

Pred duel sa Crvenom zvezdom, o očekivanjima u prvom meču osmine finala Lige Evrope pričao je trener tima iz Glazgova Đovani Van Bronkhorst:

– U prvom poluvremenu Aberdin nam je dao veliki izazov, igrali su dobro, imali dosta duela i nije nam bilo lako da gradimo igru i pronađemo prava rešenja. Srećom, u nastavku je bila drugačija utakmica. Imali smo bolji tempo, raširili smo igru i nalazili bolja rešenja u napadu – rekao je Van Bronkhorst.

Rendžers i Crvena zvezda igraju meč u četvrtak od 21. čas, a poslednji dueli ovih rivala završeni su prolazom tima sa Ajbroksa koji je posle 1:0 na Ajbroksu, remizirao na Marakani bez golova i prošao u Ligu šampiona, dok su crveno-beli nastavili takmičenje u UEFA kupu.