Autor: Informer.rs

07.03.2022.

18:49

Foto: Starsportphoto

Sport

Kiks Čuke u Surdulici! Remi u Kruševcu, ofsajd spasio Proleter...

Na stadionu „Mladosti“ bilo je 1:1, tako što je zimski novajlija Alen Milunović iskoristio penal 11 minuta pre kraja i prvim golom u drugom mandatu omogćio domaćinu da izbegne poraz. Šut iskusnog ofanzivca bio je neuhvatljiv za Nemanju Petrića, koji je i skrivio penal tako što je kroše udarcem, u nameri da boksuje loptu, udario po licu Ognjena Mršića i servirao zicer Kruševljanima. Doduše, tek posle konsultacije sa VAR-om, sudija Marko Ivković je pokazao na belu tačku i tako je Milunović izrastao u jednog od junaka.

Druga konsultacija glavnog arbitra sa saradnicima iz VAR sobe uskratila Čarapane za sva tri boda. Uspeli su da preokrenu posle kombinacije Saše Marjanovića i Stevanovića, te autogola štopera novosadskog tima Nikole Marjanovića. Taman što je domaćin pomislio da je nadomak prolenog prvenca snimak je potvrdio da su dvojica njegovih igrača bila u ofsajdu u izgradnji akcije.

Proleter je niz od tri poraza prekinuo remijem, nagoveštenim pogotkom najboljeg strelca tima, Stefana Tomovića. Mladi napadač je postigao već osmi gol ove sezone.

U isto vreme u Surdulici Radnik i Čukarički su odigrali bez golova - 0:0. Prvu priliku na meču imao je Ndijae koji je pogodio prečku. Oprobao se i Stefan Kovač, a na suprotnoj strani domaći su tražili penal u duelu Dimitrova i Šapića. U nastavku meč gosti iz Beograda su u 70. minutu ostali bez igrača manje, što se ispostavilo kao nepremostiva prepreka da se iz Surdulice vrate sa tri boda, ali su prednost u odnosu na četvrtoplasiranu Vojvodinu povećali na plus 12

SUPERLIGA SRBIJE – 26. KOLO

Nedelja

Spartak - Partizan 0:1 (0:0)

Natho 85 pen

Crvena zvezda - Novi Pazar 5:0 (4:0)

Ohi 8, Katai 15, 21, 56, Ivanić 16

Vojvodina - TSC 0:1 (0:0)

Škuletić 76

Ponedeljak

Radnički Kragujevac - Metalac 1:0 (0:0)

Jovanović 61

Radnik – Čukarički 0:0

Napredak – Proleter Novi Sad 1:1 (0:1)

Melunović 79 pen – Tomović 42

18.00: Radnički Niš – Kolubara

Utorak

16.00: Mladost Lučani – Voždovac