Autor: Informer.rs

09.03.2022.

17:20

Foto: Reuters

Sport

TRENER RENDŽERSA SE NALJUTIO! Uvredile ga DVE izjave sa Marakane! Otkrio i LOŠU vest za Zvezdu!

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković obratiće se medijima tokom dana na redovnoj konferenciji, a pre javnosti se obratio šef struke škotskog šampiona Đovani van Bronkhorst.

Proslavljeni as odgovarao je na mnoga pitanja, a veliki deo njih bio je vezan za srpske fudbalere koji su igrali na Ajbroksu. Najviše je pričao o aktuelnom direktoru omladinske škole crveno-belih Draganu Mladenoviću, ali se obratio i kolegi sa Zvedzine klupe Stankoviću.

Za legendarnog asa koji je na Marakanu doneo titulu prošle sezone je imao samo reči hvale, ali je Mladenoviću zamerio na izjavi da su Škoti postali nadmeni pošto su izbacili Borusiju iz Dortmunda u šesnaestini finala Lige Evrope.

- Zašto smo nadmeni? Ne vidim da je bilo koji od mojih igrača arogantan, već smo svi skromni. Uživamo zbog igranja u Evropi, poštujemo svakog protivnika i ne vidim bilo kakve znake nadmenosti u svom timu, kod sebe ili u klubu. Srećni smo jer se nalazimo u osmini finala i učinićemo sve da prođemo, ali arogancija nije reč koja mi pada na pamet kada pogledam svoje igrače dok se pripremaju za ovaj dvomeč - rekao je Van Bronhorst.

Strateg Policajaca se ne slaže ni Stankovićevom konstatacijom da je Rendžers favorit u predstojećem dvomeču.

- To je njegovo mišljenje, ali za mene to nije važno. Pripremamo se za utakmicu kao i protiv drugih rivala, bitno nam je da da terenu radimo ono što smo zamislili. To je najvažnije i tome težimo.

Informer

 

Holanđanin je pokušavao, ali nije mogao da se seti nekog meča protiv Dejana Stankovića tokom njihovih igračkih dana, međutim, odlično pamti igračke sposobnosti i trofeje sadašnjeg trenera Zvezde.

- Mislim da nisam mnogo igrao protiv njega, ali jesam revijalnu utakmicu legendi koju je organizovala UEFA uoči finala Lige šampiona. Bio je fantastičan igrač, imao je odličan pas i dopadao mi se njegov karakter, imao je veliki uticaj na tim. Imam veliko poštovanje za njega kao igrača, a i sada kao trenera. Napravio je snažan tim i jedva čekamo da odmerimo snage sa njima. Zaista se radujem ovom dvomeču.

Usledio je komentar o potencijalu Zvezdinog tima, kao i o kvalitetima narednog rivala u osmini finala Lige Evrope.

- Igramo protiv jake ekipe, koja je bila prva u svojoj grupi. Imam ogromno poverenje u svoje igrače i uveren sam da možemo do povoljnog rezultata. Učinićemo sve što možemo da prođemo u sledeću rundu", najavio je Holanđanin, uz dodatak da Rendžers i Crvena zvezda igraju u različitim sistemima, ali da to nije novost i da će njegovi igrači morati da budu dinamični.

Holandski stručnjak je otkrio da će Juventusov Aron Remzi, koji igra na pozajmici u Rendžersu, ali se zbog povrede nije naigrao otkako je došao u januaru, biti u protokolu za ovaj meč, ipak, neće početi sutrašnju utakmicu.

- Remzi će biti u timu, ali ne u startnoj postavi. Stiven Dejvis nije u konkurenciji za utakmicu, imamo nekoliko dilema, ali biće sve u redu - istakao je Đovani Van Bronkhorst.