Autor: Informer.rs

09.03.2022.

20:40

Foto: Tanjug

Sport

KOSTIĆEVA MAGIJA OČARALA ŠPANCE! Srbin EVROGOLOM vodi Ajntraht ka četvrtfinalu! VAR triput SPASIO Lavove! (VIDEO)

Bundesligaš je tokom celog meča bio bolji rival i pravo je čudo kako španski tim nije pretrpeo ubedljiviji poraz od ovog.

Uz sijaset propuštenih prilika ekipe sa Majne, treba dodati i najveću iz 52. minuta, kada nisu realizovali najstrožu kaznu.

Posle odličnog prodora gostiju po desnom bolu, Aitor Rubijal je zahvatio loptu u šesnaestercu, sudija Marko Gvida je pokazao na penal, koji je očajno izveo Rafael Bore šutiravši mlako u desni ugao, pa je Klaudio Bravo sa lakoćom odbranio njegov udarac.

Ajntraht je do vođstva došao u 14. minutu majstorijom Filipa Kostića. Reprezentativac Srbije je fenomenalno poslao šut iskosa sa ivice šensaesterca, lopta je dugo letela i lobovala nemoćnog Brava, koji je paradom ulepšao evrogol veziste Orlova - 0:1.

Izjednačenje je usledilo u 16 minuta kasnije. Precizan udarac Nabija Fekira u šesnaestercu Nemaca po zemlji otišao je iza Trapovih leđa - 1:1.

Novo vođstvo gostima doneo je Daiči Kamada samo 120 sekundi posle izjednačujućeg gola. Japanac je odlično iskoristio asistenciju Lindstroma u finišu prvog poluvremena (32.) i vratio prednost na stranu bundesligaša.

Mogao je Bora da se iskupi za promašeni penal, u 67. minutu izašao je "oči u oči" sa Bravom, ali je kao i u slučaju najstrože kazne, golman Betisa izašao kao pobednik i odbranio mu već viđen pogodak.

Ajtraht je ovom pobedom načinio značajan korak ka četvrtfinalu, a ukoliko odbrani veliku prednost pred svojim navijačima, ogromne zasluge imaće Filip Kostić. Zbog remek-dela na "Benito Viljamarinu".

U drugom meču osmine finala, Porto je na Dragau poražen od Liona (0:1). Jedini gol na utakmici postigao je Lukaš Paketa u 61. minutu, posle intervencije VAR-a.

Brazilac je zatresao mrežu, međutim, sudija je odlučio da ga poništi. Nakon gledanja video tehnologije, arbitar je preinačio odluku i odlučio da prizna pogodak kojim su Francuzi stekli veliku prednost pred revanš.

Malo je nedostajalo da Paketa od junaka izraste u tragičara, jer je skrivio penal u 64. minutu, kada je zahvatio loptu rukom u šesnaestercu. Ponovo je radio VAR na Dragau, a Hoze Marija Sančez je odlučio da nema najstrožije kazne i rezultat je ostao nepromenjen.

Postigao je Porto ipak gol u samom finišu meča, učinio je to Mbembe u petom minutu sudijske nadoknade, ali je opet radio VAR i ponovo spasio fudbalere Liona, jer je posle odgledanog snimka Zmajevima poništen pogodak.

LIGA EVROPE

OSMINA FINALA

Betis - Ajntraht 1:2 (1:2)

Fekir 30 - Kostić 14, Kamada 32

Porto - Lion 0:1 (0:0)

Paketa 59