Autor: Informer.rs

10.03.2022.

10:16

Foto: Starsportphoto©

Sport

VAŽNA INFORMACIJA! Ovo interesuje celu Srbiju, evo gde možete da gledate Zvezdu i Partizan!

Fudbalere Crvene zvezde očečuje od 21 časi meč u Škotskoj protiv Rendžersa. Puleni Dejana Stankovića pokušaće da se pobedom ili povoljnim ishodom približe plasmanu u četvrtfinale Lige Evrope.

Susret se igra na stadionu "Ajbroks" od 21.00 čas, a zanimljivo je da će televizijski prenos ići na dve televizije - Arena Sport Premium 1 i RTS 1. 

Fudbaleri Partizana igraju  važan meč  u Ligi Konferencija. Holandski velikan Fejenord stiže u Humsku. Susret se igra od 18.45 časova, a i ovaj meč će prenositi dve televizije. Ko ne bude mogao da bude uz igrače na stadionu, može da navija iz fotelje pošto će prenosi biti na  Arena Sport Premium 1 i RTS 1.

Informer

 

Inače, duplim pobedama u osmini finala evropskih takmičenja Crvena zvezda i Partizan doveli bi Srbiju na deveto mesto rang-liste UEFA. Pobede u Ligi Evrope donose po dva boda, plus klub koji se plasira u narednu rundu takmičenja dobija dodatni bod. To znači da bi Zvezda pobedama donela pet bodova. U Ligi konferencija ne postoji bonus bod, tako da bi Partizan sa dve pobede doneo četiri boda.

Tih devet bodova delilo bi se sa četiri, što je broj predstavnika koje smo imali u Evropi ove sezone. Time bi se došlo do cifre 2,250. Kad se to doda na aktuelni koeficijent Srbije, koji iznosi 32,875, došlo bi se do 35,125 bodova. To je dovoljno da Srbija preskoči Rusiju i Škotsku i sa 11. stigne na devetu poziciju.

Bonus video