Autor: Informer.rs

10.03.2022.

23:11

Foto: AP/Photo

Sport

ŽIVOT MU SE PRETVORIO U PAKAO! Horor bivšeg saigrača Dušana Tadića! Policija ga GONI zbog pokušaja ubistva! Prošvercovao 4.000 kg KOKAINA!

Ni u najcrnjim snovima holandski fudbaler Kvinsi Promes nije mogao da zamisli kako će mu se život pretvoriti u pakao koji preživljava.

Bivši napadač Ajaksa i nekadašnji saigrač kapitena Kopljanika i srpske reprezentacije Dušana Tadića "otkriven je", posle prisluškivanja policije da je upravo on ubo svog rođaka u koleno na porodičnoj zabavi u julu 2020. godine, dok je nastavak istrage povezao Promesa sa najozloglašenijim kriminalnim grupama koje se bave trgovinom drogom u Holandiji.

Kvinsi je tada bio prisluškivan upravo zbog toga, dok je iznenada isplivao dokaz o ranjavanju njegovog rođaka. To je bio razlog što su u zatvoru završili i nekoliko njegovih bližnjih, a zanimljivo je da bi Promesa bar jednom nedeljno iz zatvora Zanštad zvao fudbalerov rođak.

I pored svih problema, napadača i dalje veže ugovor sa moskovskim Spartakom. Promes je trenutno u ruskoj prestonici, pa je njegovo hapšenje otežano, pogotovo zbog ratne situacije na granici sa Ukrajinom. Nisu želeli u tužilaštvu Holandije da se oglašavaju oko novih otkrića, kao ni advokat Kvinsija Promesa.

Kako prenosi holandski Telegrafa, fudbaler i njegova porodica bili su umešani u prodaju kokaina, odnosno 4.000 kilograma teških droga, koje je u Belgiji, tačnije Antverpenu, presrela državna policija. Iza rešetaka je završilo nekoliko osumnjičenih u holandskoj prestonici, a veleprodajna vrednost otete robe iznosila je 120.000.000 evra, dok je ulična iznosila u mnogo većoj cifri.

Prethodno je tokom sedmice Tužilaštvo otkrilo kako se Promes goni zbog pokušaja ubistva, jer je još od ranije optužen za ubistvo iz nehata. Evidencija poziva koji su ga "otkrili", dogodili su se u večeri posle zločina na koji se odlučio.