Autor: Informer.rs

11.03.2022.

17:02

Foto: ap photo

Sport

KLOP SE UMEŠAO U POLITIKU! Trener Liverpula PODRŽAO Vladu Ukrajine!

Evropski šampion Čelsi preživljava tešku situaciju unutar kluba, zbog njihovog vlasnika Romana Abramoviča, koji je "pod sankcijama" od strane Velike Britanije.

Tim iz Londona je, gotovo sigurno, ispao iz borbe za titulu u Premijer ligi, ali mnogo veći problem Plavcima predstavlja stanje u samoj strukturi, gde je sve stalo zbog hajke na Abramoviča.

Zbog toga se oglasio i menadžer Liverpula Jirgen Klop, koji je dao svoje viđenje trenutne krize na Stamford Bridžu.

Nemac je već nekoliko puta davao izjave u kojima je otvoreno stao protiv Rusije i svih dešavanja u Ukrajini, a to nije sakrio ni na konferenciji pred naredni meč Liverpula. Klop je izjavio da podržava odluku i da je Vlada Velike Britanije u pravu.

- Ovo nije situacija u kojoj su svi zaspoleni u Čelsiju odgovorni. Jedan čovek je odgovoran. Vladimir Putin. Nisam upućen kakvu ulogu u svemu ima Roman Abramovič ali može se reći da je blizak Putinu. Vlada Britanije je donela pravu odluku - rekao je Klop.

Informer

 

Zatim se osvrnuo na fudbalske teme i prokomentarisao poraz od Intera, koji nije imao uticaj na plasman ekipe u četvrtfinale Lige šampiona.

- Nismo baš dobri gubitnici. Posle mečeva uvek imam govor u svlačionici ali posle Intera je bio malo drugačiji. Bio sam u boljem raspoloženju. Reakcija je važna, moramo da je pokažemo i uveren sam da ćemo to i da uradimo. Neki delovi naše igre protiv Intera mi se nisu svideli i ako se ne budemo bolje branili protiv Brajtona, imaćemo problem - kaže nemački stručnjak.

O narednom rivalu u Premijer ligi imao je lepo mišljenje:

- Brajton nije baš najbolji tim na svetu, ali su neverovatno dobri. Grejem Poter zna fudbal i zna da može da nas uvede u probleme. On je fenomenalan trener. Zaista mi se mnogo sviđa ono što on radi. Uzbudljivi su za gledanje.

Potera za Mančester Sitijem se nastavlja, o trci za titulu Klop ima sledeći stav:

- Nadam se da možemo do titule. Do sada su momci bili sjajni i zašto ne bismo razmišljali o tituli? Težak je to posao, ali ovi momci su spremni. Daćemo sve od sebe, ali ne možemo reći da smo u trci za titulu jer i dalje zaostajemo. Pokušavaćemo da pobeđujemo i videćemo dokle će to da nas dovede.

Informer

 

Novinari su ga pitali da li je zadovoljan učinkom Luisa Dijasa, koji je stigao iz Porta.

- Iznenađujuće brzo se uklopio. Kada potpišete igrača nikada ne znate koliko brzo će da se adaptira. Do sada je briljantan i daje nam na utakmicama ono što pokazuje na treninzima.

Najveću pažnju, međutim, izaziva status Mohameda Salaha kome na leto počinje poslednja godina ugovora, a pregovori o nastavku saradnje nisu ni počeli.

- On očekuje da klub pokaže ambiciju. Mi tu ne možemo nešto mnogo da uradimo. Odluka je na Salahu. Sa moje tačke gledišta sve izgleda u redu. Ništa nije odlučeno. Niti je nešto potpisano, niti je nešto odbijeno. Sačekajmo, nema potrebe za žurbom - istakao je Jirgen Klop.