Autor: Informer.rs

12.03.2022.

09:04

Foto: Tanjug/AP

Sport

HALAND PRELOMIO - STIŽE U PREMIJER LIGU! Norvežanin OHLADIO Real i Barsu!

Dugo vremena je Barselona bila glavni favorit za dovođenje Erling Halanda nakon što je postalo izvesno da će mladi Holanđanin napustiti Borusiju Dortmund. Jedan od najboljih napadača sveta iskoristiće šansu da za "samo" 75.000.000 evra promeni sredinu, ali po svemu sudeći neće ići put Katalonije. 

Naime, poslednje informacije govore da će Haland birati između ponuda Real Madrida i Mančester sitija, ali da su sve prilike da će na kraju odabrati Etihad, prenosi "Dejli Mejl". Prema njihovim izvorima iz Nemačke, dogovor je postignut i čeka se samo zeleno svetlo. 

Iako otkupna klauzula koja stoji u ugovoru norveškog reprezentativca iznosi 75.000.000 evra, Siti će morati da izdvoji značajno veću sumu. Kako se navodi, Građani će morati da namire potrebe Halandovog Agenta Mina Rajole. pa bi sa sve bonusom potpisivanje ugovora engleski klub moglo da košta oko 120.000.000 evra. 

Informer

Dejli Mejl ističe i da je aktuelni šampion Engleske odustao od angažovanja levog beka do daljnjeg, kako bi sve resurse usmerio ka dovođenju kvalitetnog golgetera, budući da još nije nađena zamena za Serhija Aguera. 

Siti je u prethodna dva prelazna roka angažovao Džeka Griliša iz Aston Vile za 117.500.000 evra, ali se Englez nije najbolje snašao. Pokušali su da privole Harija Kejna, bezuspešno, te je sada potpuni fokus usmeren ka Erlingu Halandu.