Autor: Informer.rs

13.03.2022.

15:53

Foto: reuters

Sport

EGZODUS! Totalni raspad sistema! Čelsiju preti propast, igrači beže...

To nije sve, Englezi su zbog napada Rusije na Ukrajinu, zabranili Romanu Abramoviču poslovanje s pojedincima i kompanijama u Velikoj Britaniji. 

On je jedan od sedmorice ruskih oligarha koje su tamošnje vlasti stavile pod posebne sankcije. Zbog svega toga u Čelsiju, koji je Abramovič nakon sankcija odlučio da proda, vlada rasulo i zamrznuti su svi računi.

Nekoliko sponzora je već prekinulo suradnju s klubom i on će zbog ruskog vlasnika biti u velikoj finansijskoj krizi. Situaciju na "Stamford bridžu" prate drugi evropski velikani koji žele Čelsijeve igrače.

Informer

Roman Abramovič


Tako bi se Romelu Lukaku, prema najavama iz Italije, mogao vratiti u Inter, a Žoržinjo, jedan od najboljih fudbalera sveta u 2021. godini, mogao bi da ode u Juventus, a njim bi u Torino mogao i bek Emerson Palmeri koji je na pozajmici u Lionu. 

Kao slobodni igrači sigurno odlaze Andreas Kristensen, Sezar Asplikueta i Markos Alonso, a mogli bi u Berselonu, a Antonio Ridiger u Real.

Čelsi je dobio "posebnu licencu" za takmičenje koja traje do 31. maja, što znači da Abramovič ima 80 dana da proda klub. Ako se to ne dogodi, budućnost Čelsija je pod znakom pitanja. Zbog problema sa sponzorima i zabrane prodaje ulaznica, sklapanja ugovora sa novim brendovima, Čelsi će izgubiti oko 600 miliona evra.

Bonus video