Autor: Informer.rs

13.03.2022.

20:46

Foto:

Sport

DA LI ĆE UEFA IZBACITI ČELSI IZ LIGE ŠAMPIONA? Oglasio se Čeferin!

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin naglasio je da veruje da će Vlada Velike Britanije naći rešenje za situaciju nastalu sa prvakom Evrope Čelsijem i da će klubu sa Stamford Bridža ukinuti sankcije, zbog situacije sa njihovim vlasnikom Romanom Abramovičem.

Podsetimo, britanska Vlada je zamrzla imovinu gazde Čelsija i ruskog milijardera, zbog čega će navijači tog kluba moći da gledaju samo utakmice za koje su već kupili ulaznice, a nove se neće moći prodavati.

Prvi čovek Evropske kuće fudbala je za slovenačke medije otkrio da se čuo sa Abramovičem, koji mu se poverio da se radi o prvoj odluci, kao i da pregovara sa tamošnjom vladom očekujući promenu odluke, koja će osvajaču Lige šampiona omogućiti normalno funkcionisanje.

Što se tiče igranja u najelitnijem klupskom takmičenju, Čeferin smatra da "nema apsolutno nikakvog razloga" da se branilac titule ne takmiči", prenela je Hina.

Informer

 

Slovenac je apostrofirao da su odluke UEFA posle početka vojne intervencije Rusije u Ukrajini bile "pravovremene i ispravne".

Čeferin je trenutno u izbornoj godini, u kojoj će pokušati da dođe do novog mandata, a odbacio je nagađanja da mu je zato potrebna pomoć FS Rusije.

- Nikada ne bih pravio kompromise, UEFA je donela pravilne odluke, ne bih pravio kompromise čak i kad bi me to koštalo ostanka na ovoj funkciji - kaže Aleksandar Čeferin.

Odluku o prekidu sponzorskog ugovora sa ruskom državnom kompanijom Gasprom, UEFA je prema rečima Čeferina donela pošto su proverene pravne klauzule u ugovoru, a to je učinjeno kako bi se pokazalo jedinstvo.

Čeferin napominje da je UEFA zbog toga izgubila preko 100.000.000 evra, a dodao je kako je bio razočaran zbog odluke kojom su suspendovani ruski sportisti.

- Verujem da se oni ne slažu sa ovim ratom - istakao je Aleksandar Čeferin.