Autor: Informer.rs

14.03.2022.

13:16

Foto: Reuters

Sport

BRUTALAN ŠAMAR ZA RUSA! Ovi su nove kazne za milijardera Romana Abramoviča!

Posle sankcija u Velikoj Britaniji zbog kojih prodaje Čelsi i svoju tamošnju imovinu, ruski milijarder je sada na novim mukama.

Zbog bliskih odnosa sa Vladimirom Putinom i rata u Ukrajini iz dana u dan stižu nove kazne za Abramoviča, sada je zbog toga reagovala i Evropska unija.

Diplomate iz EU su se složile i donele su odluku oko novih sankcija za Romana i to bi zvanično trebalo da bude potvrđeno u utorak. Biće to novi veliki udarac za Rusa.

- Dogovoreno je da Abramovič bude dodat na listu ruskih milijardera koji su sankcionisani. Njegova imovina će biti 'zamrznuta' i imaće zabranu putovanja, a sve u pokušaju da se utiče na Putina i njegove odluke vezane za Ukrajinu - prenosi "Rojters".

Postoji i jedna stvar koja ide na stranu Abramoviču, a to je činjenica da ima i portugalski pasoš, pa može da se nada da se Portugalci neće složiti sa odlukom Evropske unije oko "zamrzavanja" sredstava...

Informer

 

Inače, avion koji pripada ruskom milijarderu i vlasniku fudbalskog kluba Čelsi  sleteo je u Izrael, objavili su izraelski mediji

Abramovič ima državljanstvo Rusije i Izraela, a prošle godine postao je i državljanin Portugalije na osnovu tvrdnje da je sefardskog porekla što je dovedeno u pitanje i rabin koji je garantovao za njega pritvoren je u četvrtak.

Bonus video