Autor: Informer.rs

14.03.2022.

19:57

Foto: reuters

Sport

ABRAMOVIČU NE MOŽE NIKO DA POMOGNE! Bivši premijer Rusije poručuje: Samo Bog može da mu sudi!

Ceo svet pomno prati dešavanja u Ukrajini, a sve i te kako utiče na sport! 

- Naravno da možemo bez stranaca. Ako govorimo o utakmici u Tuli (Dinamo je pobedio 4:1), trener Sandro Švarc je uspeo da motiviše igrače. Treba uzeti u obzir da je Sebastijan Šimanski iz Poljske. Ivan Ordec nije igrao, jer je iz Ukrajine. E, sad više nije iz Ukrajine... (Ordec dolazi iz Volnovaškog okruga Donjecke oblasti). Naravno, ljudi osećaju i razumeju da u ovom životu nije sve tako jednostavno...- kaže Stepašin za Komsomolsku pravdu.

Informer

 

Još se ne zna da li će stranci ostati u Dinamu...

- Pa, zasad ostaju. Imaju ugovore. Videćemo dalje. Sve je veoma komplikovamo. Zahvalan sam Švarcu (nemačkom stručnjaku), koji je, naravno, hrabra osoba. Jer svi oni koji su na neki način bili povezani sa Nemačkom, nažalost, odavno su napustili Rusiju. On je sportista, ispunjava ugovor. Kada se završi ovo prvenstvo, videćemo. Naravno, svi bismo voleli da ostane. I on bi, zato što je zavoleo našu zemlju. Voli da radi u Dinamu. Ide mu. Najzanimljivije je da niko od naših poznatih fudbalera i trenera iz sovjetske generacije sa kojima se družim, nije rekao loše o Švarcu, iako obično svi kažu da su nam potrebni domaći stručnjaci.

Informer

 

Rusija ne tera strance, a u Engleskoj primoravaju Romana Abramoviča da mapusti Čelsi, ali da ne uzme novac od prodaje...

- Romanu ne može niko da pomogne. Kako se kaže, samo Bog može da mu sudi. Što se Čelsija tiče, to je problem Premijer lige. Klub je zapravo dobar, ali su sami upali u svoju zamku. Sada neka razmišljaju o tome. Uostalom, Čelsi me najmanje brine. Moramo da ulažemo u Rusiju, da volimo svoju zemlju. Inače, Abramovič je delimično pomogao reprezentaciji, moramo da mu odamo priznanje. Isplatio je platu Gusu Hidinku, ako se sećate, kada smo bili četvrti na Evropskom prvenstvu- dodao je Stepašin.