Autor: Informer.rs

15.03.2022.

12:47

Foto: AP Photo/Luca Bruno

Sport

DONOSIO JE SREĆU NAŠIM KLUBOVIMA U EVROPI! Evo ko je sudija koji deli pravdu Partizanu u Roterdamu!

Jedan od najboljih, ali i najkontroverznijih engleskih sudija  Entoni Tejlor biće glavni sudija u revanš meču osmine finala Lige konferencija između Fejenorda i Partizana. 

Crno-beli jure tri gola zaostatka (5:2), u meču koji se igra u četvrtak od 21.00 (Arena sport Premijum 1, RTS). Tejloru će pomagati sunarodnici Gari Besvik i Adam Nun.

Tejlorse već susretao sa srpskim klubovima jer  je u avgustu 2019. godine sudio revanš meč plej-ofa Lige šampiona između Crvene zvezde i Jang Bojsa i Crvenoj zvezdi  u najlepšem sećanju, jer su tada uspeli da se plasiraju u grupu fazu pomenutog takmičenja.

Informer

 

Tejlor je 2020. godine bio glavni arbitar i na meču Lige nacija između Srbije i Rusije, koja je našoj reprezentaciji  bila bitna za opastanak u B diviziji. Bio je i tada Englez taličan, Srbija je ubedljivo pobedila "zbornaju" sa 5:0, iako je za tu utakmicu naknadno delegiran umesto sudijske trojke iz Poljske.

U slučaju Partizana i Fejenorda, tim iz Roterdama kvalitetnija je ekipa, a crno-beli su u lošem momentumu na oba fronta, u Evropi i u Superligi, gde je remijem protiv Napretka dozvolio večitom rivalu da se definitivno vrati iz minusa.