Autor: Informer.rs

15.03.2022.

15:51

Foto: Instagram/ Georgij Sudakov

Sport

POTRESNA RATNA PRIČA! Sa trudnom ženom u bunkeru umesto da igra u Barseloni! Snovi su se ugasili!

Potresnu ratnu priču talentovanog Ukrajinca preneo je portugalski trener Fernando Valente, koji je radio sa fudbalerom u mladim kategorijama Šahtjora. 

Sudakov ima 19 godina, a nedavno je postisao novi ugovor sa klubom do 2026. godine. Portugalac kaže da je veliki talenat čiji su snovi nestali zbog besmislenog rata.

Umesto da igra u vrhunskom klubu, sada je u bunkeru sa suprugom koja je trudna. 

- Sudakov je najveći talenat kojeg sam trenirao u životu. Tek treba da napuni 20 godina, igrao je za A reprezentaciju, a nedavno je produžio ugovor do 2026. godine. On je fantastičan momak koji treba da postane otac devojčice zajedno sa suprugom Lizom - rekao je Valente.

Umesto da se raduje što će postati otac, Sudakov se krije u bunkeru sa trudnom suprugom od kada su se venčali u februaru.

- Plačem i molim se za ovaj par i sve mlade igrače koji su ostali u Ukrajini i usrećili me poslednje dve godine. Srce mi je slomljeno. Sudak je igrač velikog potencijala, trebalo je da igra u Mančester sitiju ili Barseloni.  Sudakov je prošao sve omladinske selekcije Šahtjora, a ove sezone zabeležio je nastupe u Ligi šampiona. Sjajnim igrama postao je i redovan reprezentativac Ukrajine. Međutim, njegovi snovi su se preko noći ugasili.


Sudakov je u Šahtjoru od 2017. godine, debitrovao je u seniorskoj konkurenciji u pobedi na gostovanju Realu u Ligi šampiona. Tri puta je obukao dres Ukrajine. 

Bonus video

Tagovi:
Rusija Fudbal sport Ukrajina Šahtjor Georgij Sudakov