Autor: Informer.rs

16.03.2022.

08:08

Foto: reuters

Sport

ULOVLJEN JE! Prve fotografije Romana Abramoviča, ljudi ne mogu da veruju kako izgleda milijarder! (VIDEO/FOTO)

Ruski milijarder i oligarh Roman Abromovič primećen je na aerodromu u Tel Avivu. Fotoreporteri agencije Rojters uslikali su Abramoviča na međunarodnom aerodromu Ben Gurion, a pojavio se i video snimak koji je objavio Skaj njuz.

Abramoviću su uvedene sankcije od strane britanske vlade, kasnije i od Evropske unije. Ruski oligarh je odlučio da dve jahte i čak 14 aviona prebaci u Tel Aviv gde se trenutno i nalazi, a snimljen je krišom na aerodromu.

Informer

Mnogi ga nisu prepoznali. Imao je bradu, nije baš sjajno izgledao, a bilo je evidentno da mu je neprijatno i samo je želeo da sve što pre prođe.

Informer

 

Abramovič je među sedam bogatih Rusa kojima je Velika Britanija zamrzla imovinu, suspendovan je sa mesta direktora Čelsija, koji pokušava što pre da proda.

Evropska unija je uvela sankcije vlasniku Čelsija u okviru novog paketa kaznenih mera protiv Rusije. EU je dodala 55-godišnjeg Abramoviča na ažuriranu listu pojedinaca kojima se zamrzava imovina i zabranjuju putovanja. 

Naveli su da Abramovič "ima privilegovan pristup" predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i da sa njim "održava veoma dobre odnose".

- Ova veza sa ruskim liderom pomogla mu je da zadrži svoje veliko bogatstvo - navela je EU.