16.03.2022.

11:40

Foto: Reuters

Sport

VLAHOVIĆ VODI JUVE U ČETVRTFINALE! Stara dama dočekuje Viljareal u Ligi šampiona!

Fudbaleri Juventusa predvođeni Dušanom Vlahovićem (22) juriće večeras plasman u četvrtfinale Lige šampiona! "Stara dama", posle 1:1 sa Viljarealom u prvom meču, želi u revanšu na svom stadionu da overi prolaz dalje (21.00, RTS 1), a jedan od glavnih aduta biće im upravo srpski napadač!

Španci strahuju od našeg reprezentativca, i to s pravom. Momak koji je ponikao u Partizanu pre tri nedelje na "El Madrigalu" zatresao je mrežu već u 32. sekundi i tako postao najmlađi debitant strelac u istoriji elitnog takmičenja. Od dolaska iz Fiorentine u torinski klub krajem januara odigrao je devet mečeva i postigao pet golova i odmah postao miljenik navijača.

Dobre vesti

Dušan se vraća u startnu postavu, a ponovo mogu da računam i na Kjelinija, Dibalu i Bernardeskija
Masimilijano Alegri

Bez prava na grešku

Trener Masimilijano Alegri (54) minulog vikenda je protiv Sampdorije izostavio mladog centarfora iz startne postave, pa je naš as na teren ušao tek u 65. minutu. Protiv Španaca će se vratiti u prvih 11.

- Vlahović će biti u timu od prvog minuta. Od njega se uvek očekuju golovi. Kao i od Morate, koji je ušao u sjajnu formu. Dušan radi veoma dobro, ali kao i svi, mora još da se unapredi. Kao cilj trebalo bi da zacrta to da bude pametniji u igri i da troši manje energije - kaže Alegri.

Informer

 



Iskusni stručnjak je srećan što će ponovo moći da računa i na Paula Dibalu, Đorđa Kjelinija i Federika Bernandeskija.

- Mnogo nam znači njihov povratak, jer postoji mogućnost da ovaj meč traje i 120 minuta. Postali smo jaka grupa, ali pred nama je odlučujući deo sezone. Ovaj meč je za nas kao finale, pritom ga igramo na svom stadionu i zato su nam  potrebne dobra atmosfera i podrška navijača. Viljareal je iskusan tim, sa sjajnim trenerom i biće jako teško. Uz sve poštovanje rivala, jedini cilj nam je da prođemo u četvrtfinale - jasan je Alegri.

Fudbaleri Čelsija su u prvoj utakmici osmine finala dobili Lil sa 2:0 na "Stamford bridžu", pa bi večerašnji revanš u Francuskoj trebalo da bude samo puka formalnost (21.00, Arena 2 premium).
- Nećemo potceniti Lil. Videli smo u Londonu koliko su fizički jaki i brzi, napadali su nas visoko i igrali hrabro. Nemaju šta da izgube i zato moramo da budemo oprezni i ozbiljni - kaže Tomas Tuhel, menadžer "plavaca".


Juventus je prethodne dve sezone u Ligi šampiona završavao upravo u osmini finala. Odlični vezista Manuel Lokateli (24) smatra da je vreme da se ta serija sada prekine.

- Naš pristup biće od presudnog značaja. Ovo je utakmica u kojoj nemamo prava na grešku. Viljareal je neugodan, igra odlično u oba pravca, imaju izuzetan tim. Mi smo podigli formu, a Liga šampiona je nešto posebno i zato verujem da će naš pobednički mentalitet presuditi - tvrdi Lokateli.

Gladni uspeha

S druge strane, kormilar "žute podmornice" Unai Emeri (50) ne krije optimizam pred dolazak u Torino.

- Imamo glad za pobedama i ogromnu želju da nastavimo sa dobrim rezultatima. Uspeli smo u prvom meču da se vratimo iako smo primili gol posle samo nekoliko sekundi. Svesni smo da je Juve favorit, ne samo u ovom duelu, nego i za osvajanje trofeja. Retko gube pogotovo na svom terenu. Sigurno će nas napasti i moraćemo timski da odgovorimo na to. Spremni smo za žestoku borbu, a to podrazumeva i produžetke i penale. Sve je moguće - poručuje Emeri.
 

Bonus video