18.03.2022.

07:17

Foto: Reuters

Sport

SRBINU PREKIPELO, GUBI STRPLJENJE! Jović nezadovoljan statusom u Realu!

Luka Jović veoma je nezadovoljan u Real Madridu, saznaje Informer od izvora bliskog srpskom reprezentativcu! Naš as je razočaran time što ne dobija šansu da igra i na poslednjih šest utakmica nije proveo ni sekund na terenu.

Ponižen u Majorki

Posebno ga boli činjenica što mu je trener Karlo Anćeloti i javno i u privatnim razgovorima obećavao da će mu dati mnogo veću minutažu u nastavku sezone, a situacija je sasvim drugačija.

Išao bi u Dortmund

Luka ne bi imao ništa protiv da u slučaju Holandovog transfera u Real bude uključena i njegova selidba u Borusiju Dortmund
Izvor Informera


- Naravno da je Luka nezadovoljan. Nijedan igrač ne može da bude srećan kad toliko utakmica zaredom presedi na klupi. Jović smatra da nije zaslužio takav status, ni zalaganjem na treninzima, ni učinkom na utakmicama onda kad je dobijao šansu - kaže naš izvor.

Neshvatljiv je potez italijanskog stručnjaka da odvede Jovića na gostovanje Majorki u nedelju, a onda da uz trećeg golmana Fuidijasa na tribine pošalje upravo srpskog golgetera. Španski mediji su ovakvu odluku ocenili kao najveće poniženje koje je Jović doživeo otkako je u Realu.

- Luka u prvi mah nije tako tragično doživeo taj Anćelotijev potez, ali mu nimalo ne prija način na koji španski mediji izveštavaju o tome i što je trenerova odluka ponovo pokrenula seriju tekstova o tome da će Jović na leto otići iz Reala - kaže naš sagovornik.

Informer

Luka Jović nezadovoljan jer ne dobija šansu u Realu



Nekoliko navijačkih portala objavilo je juče da će predsednik Real Madrida Florentino Perez ove nedelje voditi vrlo važne pregovore u vezi sa transferom Erlinga Holanda iz Borusije Dortmund. Navodi se kao sasvim realna opcija da "kraljevski klub" u zamenu za Norvežanina pošalje Jovića u Nemačku uz doplatu.

- Jović ne bi imao ništa protiv odlaska u Borusiju. Već je igrao dva puta u Ajntrahtu, sviđa mu se Nemačka, odlično se snalazi u Bundesligi, a i Dortmund je veliki klub sa uvek najvišim ambicijama. Ipak, Lukina prva želja je da na leto opet razgovara sa ljudima iz Reala i traži im garancije da će igrati naredne sezone - objašnjava naš sagovornik.

Jović je u grupi igrača koji imaju najmanju minutažu u Realu ove sezone, pošto je ukupno na terenu proveo samo 474 minuta.

Informer

 



Od kraja januara, odnosno otkako se završio zimski prelazni rok, Jović je od mogućih 810 minuta, odigrao samo 41. Nijednom nije bio starter u Primeri, ali je na gostovanju protiv Real Sosijedada 4. decembra prošle godine već u 17. minutu zamenio povređenog Benzemu. Asistirao je za prvi gol, postigao drugi pogodak za Madriđane i doneo im važnu pobedu u San Sebastijanu. Ni ta partija nije bitno promenila njegov status.

Informer

 

Igrao pre mesec dana

Luka je poslednji put bio na terenu pre mesec dana, tačnije 12. februara, u meču protiv Viljareala u gostima (0:0). On se zamalo nije proslavio u toj utakmici, zato što je u sudijskoj nadoknadi pogodio prečku pošto je lobovao golmana domaćeg tima.

Jović ima ugovor s Realom do 2025. godine, ali mediji spekulišu da će već narednog leta doći do razlaza. Poslednjih nedelja sve češće i španski i engleski novinari spekulišu da će menadžer Arsenala Mikel Arteta učiniti sve da u junu dovede Jovića u London.
 

Bonus video