Autor: Informer.rs

19.03.2022.

11:31

Foto: Starsportphoto

Sport

HRVATI KUKAJU, nije im lako! SRBIJA JE FUDBALSKI VLADAR BIVŠE JUGOSLAVIJE!

Crvena zvezda i Partizan  eliminisani u osmini finala Lige Evrope i Lige konferencije, ali bez obzira na to već su učinjene izvaredne stvari za srpski fudbal ove sezone.

To je dovelo do toga da Srbija postane 11. najbolja liga Evrope, i da od sezone 2023/24 ima dva predstavnika u Ligi šampiona, a verovatno i čak tri kluba u grupnim fazama UEFA takmičenja. Sve to revoltira Hrvate.

Informer

 

Upravo tako zvuči naslov kolumniste hrvatskog "Večernjeg lista", gde je autor Vanja Deželić rekao da je Hrvatska pala na 18. poziciju UEFA rang liste, velikih sedam koraka iza Srbije.

- Hrvatska fudbalska reprezentacija i Dinamo poslednjih godina su bili nivo za sebe u poređenju sa zemljama bivše Jugoslavije, no nešto se unazad dve godine počelo osetno menjati i rezultati se polako naziru. Srpski fudbal uspešniji je od hrvatskog. Barem na klupskom nivou- glasi početak analize u "Večernjem listu".

Informer

 

Deželić navodi i da su jedna i druga reprezentacija otišli na Mundijal kao prvi u svojim kvalifikacionim grupama, ali i da je teži bio put, onaj Srbije - preko Portugala, a ne Rusije. I dok se kaže da će Srbija svoj kvalitet tek morati da dokaže na Svetskom prvenstvu u Kataru, priča se fokusira na uspehe dva najveća kluba u Srbiji Zvezde i Partizana.

- Bodovi se vrednuju od sezone 2017/18 i uz Dinamo, samo je Rijeka u sezoni 2020/21 uspela da dostigne grupnu fazu evropskog takmičenja. Dinamo je to učinio svake od pet vrednovanih sezona. Ukratko, srpski fudbal ide uzlaznom putanjom. Hrvatski ostavlja utisak kao da napreduje, ali to treba dokazati u evropskim takmičenjima. Najveći nivo drži isključivo Dinamo o kojem Hrvatska previši zavisi - navodi se u analizi "Večernjeg lista".