Autor: Informer.rs

20.03.2022.

20:38

Foto: Starsportphoto

Sport

PROSINEČKI PRED EL KLASIKO! Nema favorita! Barselona je mnogo moćnija sa Ćavijem!

Svoje mišljenje pred "El klasiko" izneo je Robert Prosinečki, bivši fudbaler oba kluba.

- El klasiko je uvek ista priča, nikad se ne može reći da je bilo ko favorit. A pogotovo ne u ovom trenutku, jer je Barselona postala mnogo moćnija s trenerom Ćavijem i pojačanjima koja su dovedena. Stvorila se mnogo bolja atmosfera u Barsi, koja je sada zaista mnogo jača nego što je bila. Da ste me pitali o El Clasicu pre dva meseca, rekao bih da Barselona nema nikakve šanse. Ali sada su Katalonci ozbiljnija ekipa. Eto, oni sigurno idu na osvajanje Lige Evrope, dokaz je to što su protiv Galatasaraja igrali u punom sastavu. Barsa to želi da osvoji i mislim da su glavni favoriti za osvajanje tog takmičenja. Ćavi je zaista doneo novu energiju i atmosferu, pojačanja su pogođena, dakle, očekujem vrlo zanimljivu i neizvesnu utakmicu- rekao je bivši trener Crvene zvezde.

Informer

 

Prema njegovom mišljenju titulu u Primeri gotovo izvesno će uzeti Real Madrid, koji je stvorio veliku zalihu bodova u odnosu na prvog konkurenta Sevilju (devet bodova i utakmica manje)

- Mislim da je Primera završena, da je Real Madrid siguran prvak. Ekipa Karla Anćelotija će sve samo da odradi do kraja. Vrlo lako pobeđuju takozvane male utakmice, teško da će Sevilja, a pogotovo Barselona imati bilo kakve šanse da zakomplikuju prvenstvo. Real ovog trenutka razmišlja o Ligi šampiona. Nakon one pobede nad velikim PSŽ-om, oni ciljaju na trofej. Koliko god se pisalo i pričalo da oni ‘nisu ti’, Real stalno pobeđuje, nekad teže, nekad lakše, ali to je jednostavno Real i bit će interesantno da se vidi mogu li da se domognu ušatog pehara.