Autor: Informer.rs

20.03.2022.

22:48

Foto: Tanjug

Sport

KRALJ JE NA KOLENIMA! BARSA DEMOLIRALA REAL! Spektakularni EL KLASIKO pripao preporođenoj Ćavijevoj mašineriji! (VIDEO)

Emocije su bile na maksimumu, spektakl po običaju nije izostao, a adrenalina nije manjkalo! 

Do sada su odigrana 183 "El klasika" u španskoj ligi, a Real je imao četiri pobede više od Barselone 76-72 (34 remija) i za četiri pogotka bolju gol-razliku 295:291.

Informer

 

Da je pobedio, Real bi se učvrstio na prvom mestu na tabeli, ali Barsa je krunisala sjajnu formu i približila se Andalužanima na samo dva boda zaostatka, a odmakla na tri od Atletika i još važnije na pet od Real Betisa koji preti ekipama na pozicijama koje vode u Ligu šampiona!

Ćavijev tim je briljirao, opsedao je gol domaćina, pa ni najveći ljubitelji katalonskog giganta nisu mogli da veruju koliko je moćno izgledao njihov klub! 

Informer

 

U 7. minutu Vinisijus je pobegao celoj odbrani i prihvatio pas Modrića, potom odložio pas za Valverdea koji šutira po zemlji, golman  brani i korner je za Real. Propala je nova velika šansa...

Imao je Obamejang u 12. minutu ogromnu šansu da iz neposredne blizine matira golmana Reala, ali su refleksi sjajnog Belgijanca sprečili vođstvo gostiju! Šutirao je Feran Tores šest minuta kasnije, a Kurtoa jeponovo bio na visini zadatka! 

A onda, u 29. minutu,  Dembele je odlično prošao po desnom boku i centrirao u kazneni prostor gde je odlično bio postavljen Pjer Emerik Obamejang i glavom sproveo loptu u mrežu!

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je Barsa nastavila da melje i u nastavku! 

U 46. minutu Barselona je lako mogla do 3:0, Feran Tores je imao 1 na 1 sa Kurtoom, ali je šutirao pored gola. Ovo je bilo lakše promašiti nego pogoditi! Samo minut kasnije  je bio precizan isti igrač ! Naivno je ispala odbrana Reala, prebačena je jednim dodavanjem i Obamejang petom šalje za Toresa koji pogađa gornji desni ugao za ogromnih 0:3 za Barselonu!

U 53. minutu gol i ludnica na Bernabeu! Pomoćnik je rekao da je u pitanju ofsajd, a sudija je pustio da se igra nastavi, napadač Barse Obamejang je postigao i 4. gol, pa se čekao VAR,  Barselona je imala ogromnih 4:0!

U 58. minutu umalo 0:5! Obamejang je bio u još jednoj odličnoj  prilici i ponovo bio sam ispred golmana Kurtoe, ali je završnica izostala.

U 63. minutu Luka Modrić je oštro faulirao Dembelea i zbog toga je "požuteo".

Mogao je Real u 85. minutu da makar malo ublaži bol navijačima. Stvorila se gužva u kaznenom prostoru Barselone, ali je Lukas Vaskes šutirao veoma loše i ostaje 0:4!

Real je toliko bio nemoćan i indispodiran, a Luka Jović je meč posmatrao sa klupe...

PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Hetafe 1:1 (1:1)

Berčiče 29 - Unal 3

Subota

Alaves - Granada 2:3 (0:0)

Eskalante 52, Valjeho 57 - Eskudero 50, Puertas 77, Suarez 87

Elče - Valensija 0:1 (0:0)

Guedeš 50

Osasuna - Levante 3:1 (1:0)

Avila 44, Budimir 57, Brašanac 64 - Marti 76

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

Koke 49

Nedelja

Espanjol - Majorka 1:0 (1:0)

Raul de Tomas 42

Kadiz - Viljareal 1:0 (0:0)

Sobrino 90

Selta - Betis 0:0

Sevilja - Sosijedad 0:0

Real M. - Barselona 0:4