Autor: Informer.rs

22.03.2022.

11:41

Foto: Reuters

Sport

ENGLEZ DEBITUJE ZA MAĐARSKU! Prve minute dobija protiv Srbije

Sa druge strane na spisku Mađarske našlo se jedno novo ime - 21-godišnji Kalum Stajls! Englez sa Mađarskim poreklom. 

Ovaj Englez rođen u Bariju ima 21 godinu i protiv Srbije će želeti da debituje za nacionalni tim Mađarske. Trenutno igra za Barnsli u Čempionšipu i pokriva poziciju levog krila. 

- Dugo smo ih pratili i konačno su uklonjene sve prepreke Kalumovom pozivu. On je veoma mlad igrač koji je uspeo da igra dobro na nekoliko pozicija uprkos godinama. Videćemo u kojoj ulozi će biti najkorisniji za reprezentaciju - istakao je selektor mađarske reprezentacije Marko Rosi.

Stajls je tek pre dve godine saznao da ima mađarsko poreklo, zapravo da mu je baka Mađarica. Odmah je rešio da poseti dođe svog porekla. 

Informer

- Trebalo je da idem sa svojom devojkom odmah nakon što je karantin počeo. Imali smo rezervisano putovanje u Budimpeštu, a nekoliko nedelja ranije smo ušli u lokdaun i morali smo da ga otkažemo. Da budem iskren, tek sam pre dve godine saznao da je moja baka bila Mađarica. U vreme karantina, samo sam želeo da znam više o sebi, a onda sam saznao da je zemlja porekla Mađarska preko moje mame - objasnio je mladi Kalum Stajls.

Mogao je Stajls  da zaigra i za Ukrajinu takođe  rođaka, ali se ipak  odlučioda zaigra za nacionalni tim naših severnih suseda

Vrlo je verovatno da će dobiti priliku da igra  protiv "svojih", jer već na leto Mađari igraju sa Englezima u Ligi nacija. Tog 4. juna možda na "Puškaš areni" momak rođen u Bariju zaigra protiv svojih zemljaka.