Autor: Informer.rs

22.03.2022.

13:15

Foto: Starsportphoto

Sport

MOĆNA PORUKA RAČIĆA PRED ŽREB: Možemo da igramo sa najvećima i da budemo nadmoćniji!

Pred prijatelsjke mečeve Srbije sa Mađarskom i Danskom, nije tama bio smao fudbal, nego i tetovaža na šaci i proslava gola, ali i sklonosti ka video igrama. Pamti se i Račićeva proslavlja sa rukom na licu kao da je zamišljen, a na na ruci tetovaža "Strange boy“ (čudni momak) i zamišljeni smajli?

- To sam ja i to je neka posebna priča. Zna moja porodica, još nekoliko ljudi. Nije čisto radi reda, to je nešto što meni stvarno znači. Ima debeli razlog što se radujem tako - kazao je Uroš Račić, koji slobodno vreme uglavnom provodi za video igrama.

- Volim Kanter Strajk. Upoznajem nove drugare koji se profesionalno bave time. To su Niko i Hanter, Balkanci naši, Bosanci koji žive u Beogradu, igraju za našu ekipu. Imam još nekoliko drugara koji su dobri u tome, ne toliko dobri naravno, ovi su profesionalci. Bave se time kao ja fudbalom.Pre godinu i po, dve sam nekako počeo da igram tu igricu, brat me je navukao. Kad imam vremena igram dva ili tri sata dnevno, kad je slobodan dan i više.

Informer

 

Kanter Strajk baš i nije omiljena igrica međ Orlovima.

- Mnogi igraju Fortnajt, Kol of Djuti. Spaja (Uroš Spajić, prim.aut) mi je rekao da je igrao pre, sad isto igra Fortnajt ili tako nešto.

Informer

Starsportphoto

 

Sad je ipak fokus na dve naredne prijateljske utakmice Orlova, protiv Mađarske i Danske. Račić je spreman, čeka da mu selektor ukaže šansu. Kaže da ne misli previše na žreb i potencijalne rivale na Mundijalu. 

- Nemam neke želje, nešto koga bih voleo da izbegnemo. Svi koji su tu poseduju veliki kvalitet, a mi se vodimo time da uvek zavisimo sami od sebe. Snašao nas je taj Portugal u najtežoj utakmici i pokazali smo da možemo da igramo sa najvećima i da budemo nadmoćniji.

Čuje se Uroš Račić sa Kristijanom Pičinijem, novim bekom Crvene zvezde.

- Čuli smo se baš 10 minuta pre ovog razgovora. Povredio je ložu, otišao za Valensiju, pa me je zvao. Pita: brate, brate, brate... Neke reči što sam ga ja naučio. Pričali smo kad se vrati da se vidimo. Kaže da je jako zadovoljan i da je sve OK - kazao je reprezentativac Srbije.

Bonus video