Autor: Informer.rs

23.03.2022.

17:07

Foto:

Sport

FERNANDO SANTOŠ OTVORENO O PORAZU OD SRBIJE! Još ne mogu da prežalim što smo završili u baražu

Selektor Portugalije Fernando Santos ne može da preboli to što ga je Srbija pobedom na Lužu poslala u baraž za Svetsko prvenstvo u Kataru, pa njegova reprezentacija mora da ostvari dve pobede u pet dana kako bi se domogla Mundijala.

- Ovde smo zbog naše odgovornisti, koju smo preuzeli odmah posle meča Srbijom. Ali to je prošlost, želimo na svetsko prvenstvo i moramo da pobedimo. Sve ostalo mora da ostane po strani - rekao je Santos

Portugalci sutra igraju protiv Turske u Portu, a ukoliko slave 29. marta će na istom mestu dočekati pobednika utakmice između Italije i Severne Makedonije. 

Srbija je u Lisabonu slavila posle preokreta i to golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu, ali Santoš smatra da su pre svega presudili propusti njegovog tima.

- Srbija je imala svoje zasluge, ali to su pre svega bili naši nedostaci. Da smo igrali dobro, ispunili bismo cilj. Volim da se držim svoje ekipe, pobedili smo u dva finala u kojima smo bili do sada - rekao je Santos, koji je sa Portugalcima osvojio Evropsko prvenstvo 2016. godine i Ligu nacija 2019. godine.

Informer

 

Portugalska javnost je navikla na sjajne rezultate, pa se on u slučaju eliminacije suočava i sa eventualnim otkazom.

- To nije problem za mene. Fokusiran sam na sutrašnji meč. Pritisak je pozitivan faktor, ovi igrači imaju mnogo iskustva - rekao je Santoš.

Da bi se došlo do već viđenog finala baraža sa Italijom prvo moraju da se savladaju Turci (četvrtak, 20.45).

- Jake i slabe strane delove turskog tima prepustiću svojim igračima. Turska ima dosta individualnog kvaliteta, odlični su u polju, dosta kreativni. U pitanju je veoma snažan takmičarski tim, koji igra srcem. Moramo da im pariramo u tom aspektu. Imaju veoma važne igrače, kao što je Čalhanmoglu, izuzetno brze napadače - zaključio je Santoš.