Autor: Informer.rs

23.03.2022.

19:50

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOVAC NE LEČI MENTALNO ZDRAVLJE! Na žalimo se, ali nismo SUPERHEROJI!

Francuski fudbaler dodao je da velike plate ne sprečavaju depresiju.

- Naravno da zarađujemo mnogo novca i zaista se ne žalimo. Ali, to vas ne sprečava da prođete kroz ovakve trenutke, kao i ostatak sveta, koji su mnogo teži. U fudbalu je to neprihvatljivo, ali mi nismo superheroji, mi smo samo ljudska bića - rekao je Pogba.

Kao primer kako se mentalno zdravlje kod igrača može zanemariti, Pogba je naveo promašaj penala Kilijana Mbapea za reprezentaciju Francuske na Evropskom prvenstvu i podržao poziv legendarnog fudbalera Tijerija Anrija da se više govori o mentalnom zdravlju fudbalera.

- Kada je Kilijan promašio penal protiv Švajcarske, niko nije pomislio na njega posle utakmice, dobio je ogroman broj kriitka i ružne stvari su o njemu rečene. Sve je u tvojoj glavi, um sve kontroliše i svi vrhunski sportisti su prošli kroz takve trenutke, ali malo njih o tome priča. Ako nisi psihički zaštićen, ti si mrtav u ovom sportu. Takvi testovi će te napraviti, ali ne smeš da spustiš gard - rekao je on i nastavio.

Informer

- Fudbal je najindividualniji od ekipnih sportova. Na svaka tri dana vas procenjuju, morate stalno da budete dobri, iako i mi imamo brige kao i svi ostali, bilo da je reč o našim partnerima, treneru, svakodnevnom životu. Naravno da to osećaš u svom telu, u glavi i prođe mesec, čak i godina a da se ne osećaš sjajno. Ali, to ne možeš reći, sigurno ne javno - dodao je.