Autor: Informer.rs

24.03.2022.

19:23 >> 20:39

Foto: Starsportphoto

Sport

ORLIĆI KONAČNO POBEDILI! Makedonci pali na "krovu", Pantović i Jović za tri boda!

Novi selektor Goran Stevanović bio je dobra šok terapija. Mlada reprezentacija Srbije uspela je da na svom terenu savlada vršnjake iz Severne Makedonije rezultatom 2:1 i tako ostane u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Iako su šanse za odlazak na kontinentalnu smotru minimalne, golovi Miloša Pantovića i Nemanje Jovića održale su nadu Orlićima. 

Informer

Starsportphoto

 

Srbija je bila delko bolji rival od samog starta, ali kao i u ranijim nastupima Orlići su do samog kraja meča strepeli iaku su Makedonci od 67. minuta igrali sa igračem manje nakon što je Iseni dobio drugi žuti karton. 

Ipak, nije to nateralo goste da se predaju. Makedonci nisu odustajali ni posle Jovićevog gola iz 82. minuta budući da je već u sledećem napadu Dimoski smanjio zaostatak i zadržao šanse svoje ekipe. Do kraja je Srbija uspela da odoli naletima gostiju i ostane u trci za EURO. 

Na tabeli grupe H, Srbija drži 3.mesto iza Francuske i Ukrajine sa osam bodova, dok je ekipa Severne Makedonije mesto ispod, sa šest poena. Sledeći meč naša mlada reprezentacija igra 29. marta(16h) protiv Jermenije na svom terenu. Koliko su ove kvalifikacije bile katastrofalne za Srbiju govori i da je ovo bio tek prvi meč našeg tima da je postigao gol na domaćem terenu.

Izvesno je da će Ukrajina iza Francuske ići u baraž za plasman na završni turnir, ali "orlićima" će biti važno da se osvoji još četiri boda u preostalim mečevima, kako bi se obezbedio bolji šešir na narednom žrebanju kvalifikacija, za U21 EURO 2025. godine.