Autor: Informer.rs

24.03.2022.

22:43 >> 22:51

Foto: Tanjug/AP

Sport

ČUDO U PALERMU! Prvak EVROPE ne ide na MUNDIJAL - Makedonci RAZBILI Italiju! (VIDEO)

Gotovo minimalne šanse davane su Severnoj Makedoniji pre početka baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo, ali... Četa Blagoja Milevskog režirala je čudo budući da su u Palermu savladali prvaka Evrope - Italiju - sa 1:0 i tako izborili finale, a Azure eliminisali sa Mundijala! 

Informer

Dugo godina brideće obrazi Italijanima koji su na svom terenu ostali bez šanse za odlazak na Mundijal! Cele Apenine utišao  je Trajkovski u 92. minutu i tako poslao Severnu Makedoniju na noge Portugalcima, a pobednik tog duela overiće plasman za Svetsko prvenstvo koje će se održati krajem godine u Kataru. 

Navikli su Makedonci Evropu da su čuda u fudbalu moguća, ali teško da je iko očekivao da Mundijal prođe bez čete Roberta Manćinija. Istini za volju, Italija je bila bolji rival, konkretniji i opasniji tokom svih 90 minuta, ipak, slaba je to uteha za Azure koji će propustiti i drugu planetarnu smotru zaredom!

Informer

Makedonce je u finale baraža poslala "bomba" Aleksandra Trajkovskog! Napadač Al Feihe dočekao je loptu nakon što je ispucao Dimitrievski, namestio se i opalio po istoj sa tridesetak metara. Nije Donaruma mogao ništa, a Italijanima je do kraj ostalo tri minuta nade. Ipak, odolela je odbrana gostiju i utišala Palermo na oduševljenje 5.000 makedonskih navijača na stadionu Renco Barbera!