Autor: Informer.rs

24.03.2022.

23:42

Foto: Tanjug/AP

Sport

SANTOŠ STRAHUJE OD MAKEDONACA! Biće teško, oni su ELIMINISALI prvaka Evrope!

Mnogo sreće imala je Portugalija večeras u Lisabonu! Navigatori su lako mogli da prokockaju prednost od 2:0 i tako ugroze svoje mesto na Mundijalu u Kataru, ali je Burak Jilmaz iz penala prebacio gol da bi Portugalci u finišu stigli do trećeg gola i potvrde trijumfa. 

Bio je to početak "srećnih" događaja u Portugalu budući da su nakon meča saznali da se za mesto na Svetskom prvenstvu neće boriti protiv Italije već Severne Makedonije. Aleksandar Trajkovski je golom u 92. minutu utišao Palermo, a aktuelnog prvaka Evrope izbacio iz borbe za Mundijal. 

Ipak, selektor Portugala Fernando Santoš ne spušta gard bez obzira što je njegova ekipa veliki favorit protiv Severne Makedonije. 

Informer

- Sve ove utakmice su finale, to sam od prvog trenutka govorio. Prvo finale smo dobili, sada nas čeka drugo. I na to ćemo se od ovog momenta fokusirati. Biće teška utakmica sa Makedonijom, u to nemam dileme. Ne može da bude drugačije protiv tima koji je eliminisao Italiju - rekao je Fernando Santoš nakon meča. 

Turci su imali šansu da preko Buraka Jilmaza "sa kreča" izjednače na 2:2, a selektor Portugala ističe da mu nije bilo prijatno u tim momentima. 

- Imali smo utakmicu pod kontrolom, samo smo smanjili malo intenzitet igre. Nismo stvorili šanse da povedemo 3:0 i onda se ovakve stvari u fudbalu dešavaju. Dobro smo reagovali, ali taj trenutak, penal, mogao je da nam donese teške trenutke - jasan je selektor Portugala.