Autor: Informer.rs

26.03.2022.

10:56

Foto: Tanjug

Sport

NIŠTA OD BOJKOTA - ENGLEZI ŽELE NA MUNDIJAL! Sautgejt NE MARI za ljudske živote!

Fudbaleri Engleske bez poraza završili su kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru, a očekivanja tamošnje javnosti dugo nisu bila veća. Četa Gereta Sautgejta poražena je u finalu Evropskog prvenstva, a najbolji "lek" za rane iz Londona bio bi trofej sa ovogodišnjeg Mundijala. 

Ipak, to je dalko lakše reći nego učiniti, a pred Englezima je dug put do eventualne titule prvaka sveta koju čekaju od 1966. kada su prvi i jedini put bili najbolji na planeti. 

Problem za Engleze mogao bi da predstavlja pritisak iz osotatka Evrope, a koji nameće bojkotovanje Svetskog prvenstva. Ipak, Sautgejt nema nameru da se odrekne sportskog uspeha kako bi se nekome "dopao". 

Informer

- Nisam siguran šta bismo time postigli. To bi bila velika priča, ali turnir bi se održao. Najgore je što je to što se dogodilo tokom građenja stadiona, nema nikakve veze sa verom i kulturom. Nažalost, po tom pitanju ne možemo ništa da uradimo - rekao je Sautgejt. 

Podsećamo, tokom izgradnje stadiona u Kataru živote je izgubio veliki broj ljudi. Evropski mediji pisali su o 6.500 žrtava, ali se smatra da je neslužbeni broj daleko veći. Do te brojke se došlo iz razlčitih izvora iz Bangladeša, Indije, Nepala i Šri Lanke, odakle dolazi jeftina radna snaga.