Autor: Informer.rs

26.03.2022.

15:58

Foto: Starsportphoto

Sport

SRBIJA SLAVI STANKOVIĆA! Orlići pred plasmanom na Evropsko prvenstvo!

Vodili su Zmajčeki 2:0 u 53. minutu i činilo se da će Orlići zaobilaznim putem morati da traže put do završnice Evropskog prvenstva, međutim, izabranici selektora Radovana Krivokapića su uspeli da postignu dva gola do kraja i ostvare fenomenalan rezultat.

U trećem minutu nadoknade prvog poluvremena Sloveniju je u prednost doveo Tine Čuk, da bi u osmom minutu nastavka na 2:0 povisio Oskar Kvaternik.

Kadeti Srbije se nisu predavali i u 84. minutu su uspeli da smanje prednost rivala pogotkom Milana Majstorovića na asistenciju Aleksandra Stankovića.

Upravo je najmlađi sin Dejana Stankovića i kapiten kadetske selekcije bio heroj pošto je u šestom minutu nadoknade pogodio za 2:2.

Informer

 

Orlići trenutno imaju četiri boda, isto koliko i Slovenija, pa ove dve selekcije dele lidersku poziciju. Podsetimo, na Šampionat Starog kontinenta plasiraće se prvoplasirane selekcije iz osam grupa, kao i sedam najboljih drugoplasiranih.

Kako bi Srbija otišla u Izrael, neophodno je da Krivokapićevi izabranici pobede u trećoj rundi Vels u gostima, a treba istaći da je Slovenija u prvom meču savladala kao domaćin velšku reprezentaciju sa 5:0.

Čak i u slučaju da ne ostvare trijumf, već da osvoje samo jedan bod, postoji šansa da se kadetska selekcija plasira na Evropsko prvenstvo.