Autor: Informer.rs

27.03.2022.

21:21

Foto: Tanjug/AP

Sport

RONALDO, MI IDEMO NA SVETSKO PRVENSTVO! Makedonci veruju u ČUDO!

Režirali su Makedonci čudo u Palermu i izbacili Italiju u polufinalu baraža. Sada se izabranici Blagoja Milevskog nadaju novom iznenađenju i to protiv Portugalaca u Portu u utorak uveče. 

Fudbaleri Severne Makedonije i Portugala boriće se za mesto na Svetskom prvenstvu, ali u Katar može samo jedan tim. Jasno je svima da su Navigatori favoriti, ali se Makedonci neće predati u Portu. 

U pozitivan rezultat veruje svaki Makedonac, a u to je uveren i Ezgjan Alioski, koji za švajcarski "Blik" poručuje da na Dragao ide da pobedi.

- Nismo još ništa uradili. Izbacili smo giganta poput Italije, ali imamo još jedan korak ka Svetskom prvenstvu. Sanjamo o pobedi u utorak i daćemo sve od sebe da naš san i ostvarimo - rekao je Alioski. 

Informer

Imao je as Al-Ahlija poruku za Kristijana Ronalda koji želi da nastupi na još jednom Mundijalu. Ipak, Alioski se nada da će ga na Dragau zaustaviti i tako napraviti ogromno iznenađenje. 

- Nama ime protivnika nije bitno, mi bismo bili autsajderi sa bilo kim da igramo. Ronaldo već 20 godina igra na vrhunskom nivou i mi ne želimo ništa da kvarimo u njegovoj karijeri. Ali idemo ka ostvarenju našeg sna! Verujem da možemo da pobedimo Portugal - jasan je bivši fudbaleri Lidsa. 

Osim u svoje snage, Makedonci se uzdaju u još jednu činjenicu. Meč će deliti njima talični engleski sudija Entoni Tejlor. Sreću im je doneo u novembru 2020. godine kada su u Tbilisiju savladali Gruziju sa 1:0 i plasirali se na Evropsko prvenstvo.