Autor: Informer.rs

28.03.2022.

08:17

Foto: printscreen

Sport

AMERIKA PREGAZILA PANAMU, samo čudom može da ostane bez Mundijala! Meksiko nadomak Katara! (VIDEO)

SAD su na drugom emstu sa 25 bodova, koliko ima i Meksiko, dok u sledećem kolu gostiju Kostariki koja je na četvrtoj poziciji sa 22 boda.

Amerikanci nisu matematički izborili plasman na Svetsko prvenstvo, ali s obzirom na to da imaju tri boda više od četvrtoplasirane Kostarike i čak za 10 pogodaka bolju gol-razliku, male su šanse da se ne nađu u Kataru.  Meksikanci su takođe na pragu plasmana na Svetsko prvenstvo. Potreban je samo bod protiv Salvadora u četvrtak u Meksiko Sitiju. Kostarika je pobedom u San Salvadoru sa 2:1 sigurna četvrta i obezbedila je baraž za SP.

Amerikanci su razbili Panamu 5:1, pitanje pobedika je rešeno već posle prvih pola sata igre. Pulišić je načeo rivala iz penala u 17. minutu, da bi Ariola i Fereira u 23. i 27. završili posao. Vezista Čelsija je pogodio i drugi penal u 45. minutu, a onda je u 65. kompletirao het-trik.

Meksiko je važne pobede nad Hondurasom u gostima stigao golom defanzivca Ajaksa Fererire koji je pogodio u 70. minutu. 

Mučio se Meksiko u San Pedro Suli protiv Hondurasa. Napadao je svih 90 minuta, bio mnogo bolji rival, ali je tek u 70. minutu slomili otpor žilavog rivala. Gol odluke i verovatnog plasmana na Mundijal delo je igrača Ajaksa Edsona Alvareza. On je posle kornera, bio najprisebniji u šesnaestercu Hondurasa i udarcem glavom doneo velika tri boda za Sombrerose.

Ako se ne desi neko iznenađenje, i Meksiko i USA će biti u drugom šeširu kada je u pitanju žreb za Mundijal pa bi molgi da igraju sa Srbijom u grupi.

Ako reprezentacije budu imale isti broj bodova nakon sledećeg kola u kojem Kostarika dočekuje SAD, a Meksiko Salvador, odlučivat će gol-razlika. I SAD i Meksiko imaju veliku prednost u gol-razlici u odnosu na Kostariku pa Amerikanci ne smeju da izgube šest razlike u poslednjem kolu, a Meksiko ne sme da prokocka četiri gola prednosti u gol-razlici.