Autor: Informer.rs

28.03.2022.

15:50

Foto: Starsportphoto

Sport

IDEMO PO REKORD! Sigurno se ne sećate kada je Srbija poslednji put izgubila!

Aktuelni rekord je osam mečeva, koji je poravnat u Budimpešti protiv Mađarske. Tu utakmicu reprezentacija Srbije dobila je sa 1:0, autogolom Zolta Nađija u 35. minutu.

Poslednji put "orlovi" su poklekli u prijateljskom meču u maju 2021. godine kada je Japan slavio sa 1:0. Od tada odigrali smo osam utakmica i ne znamo za poraz - sedam pobeda i jedan remi.

Dosadašnji najbolji rezultat postavila je generacija na čelu sa Slavoljubom Muslinom 2016. godine. Taj rezultat je mogao biti već oboren, samo da nije bilo poraza protiv Japana (0:1) u prijateljskom susretu u Kobeu kada je naša reprezentacija igrala u oslabljenom sastavu.

Informer

 

Interesantan je podatak da su tri generacije sa najdužim nizovima bez poraza igrala na planetarnoj smotri.

Pored dve pomenute, tu je i selekcija kojoj je trener bio Radomir Antić, a koja nije poražena na sedam uzastopnih susreta.

Utakmicu sa Danskom Srbija će odigrati u utorak od 18 časova ( RTS 1 ). Do sada su se u istoriji dve reprezentacije sastale 10 puta od toga osam puta naša selekcija je igrala kao reprezentacija Jugoslavije. Trenutni rezultat pobeda i poraza je 7:3 u korist naše selekcije.

Stariji ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu odlično pamte 1992. godinu i prvenstvo Evrope kada je umesto reprezentacije Jugoslavije koja je zbog sankcija Saveta bezbednosti UN izbačena nekoliko dana pred početak šampionata i umesto nje otišla Danska koja je tada postala prvak Evrope sa sjajnim Šmajhelom, Landrupom, Sivebekom, Polsenom...